Jump to content

Suarezért 88 milló eurót kínál a Barcelona - sajtóhír

2014. 07. 03. 00:34

A brit The Guardian szerint a Barcelona labdarúgó csapatának vezetősége konkrét ajánlatot tett Luis Suárezért a Liverpoolnak. A lap tudomása szerint a felek között megkezdődtek a tárgyalások és az álláspontok nincsenek is nagyon távol egymástól. A katalán óriás készpénzes ajánlatot tett a Premier League legutóbbi idényében másodikén záró csapat vezetősége elé, az összeg pedig a hírek szerint megközelíti a 88 millió eurót.

A Barcelona semmit sem akar a véletlenre bízni Suárez-ügyben, éppen ezért kezdésként 70 millió fontos kézpénzes ajánlatot tett a Liverpool csapatának az uruguay-i támadóért, legalábbis a szigetországi sajtó egy részének tudomása szerint. A katalánok mindenképpen meg szeretnék vásárolni Suárezt, ennek érdekében a Mersey-parti alakulat főhadiszállására küldték Raul Sanllehi szakosztályigazgatót, aki az átigazolások során a tárgyalásokat vezeti, egyben képviseli a klub érdekeit, ám csak abban az esetben, ha már komoly szakaszában vannak az esetleges tárgyalások.

A sajtóban egyelőre még megoszlanak a vélemények a konkrét összegről, Spanyolországban például 56 millió fontról beszélnek, sőt Stan Collymore egykori PL-játékos, mára labdarúgó szakértő szintén ezt a közel 70 millió eurós összeget írta ki Twitter oldalára. A brit Daily Mail ugyanakkor 72 millió fontot emleget, amely közel 90.5 millió euró tesz ki.

Korábban hallani lehetett olyan megoldásról is, miszerint a Barcelona a chilei Alexis Sánches játékjogát is bedobná az ügyletbe, ám a Liverpool vezetősége kizárólag készpénzért adná Suárezt, játékjogról hallani sem akarnak, ráadásul Sánchez sincs oda egy esetleges liverpooli kalandért.

A Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu természetesen nem kívánta kommentálni a híreket, mondván való igaz, hogy a Barca kerete komoly átalakításon esik át a nyáron, ám riválisaik előtt a katalánok nem szeretnék megnevezni a lehetséges célpontjaikat.

Hogy mi lesz az ügy vége, az egyelőre megjósolhatatlan, egy dologban azonban mind a szigetországi, mind a spanyolországi sajtó egyetért, a nyár slágertémája, a Suárez-saga még nagyon messze van a végétől.

(Fotó:skypsports.com/Forrás:eurosport.yahoo.com)