Jump to content

VB 2014: Franciaország-Németország; beharangozó

2014. 07. 04. 10:17

Ma este a Franciaország-Németország negyeddöntővel folytatódik a brazíliai labdarúgó-világbajnokság. A vb-k történetében ez lesz a negyedik francia-német párharc, és bár Németország jobban áll az összevetésben, Jocahim Löw csapatának össze kell kapnia magát, mert az egyenes kieséses szakaszban Algéria ellen igen csak szenvedős mérkőzést követően vívták ki továbbjutásukat.

Három napos szünet után folytatódik a brazíliai labdarúgó-világbajnokság, méghozzá nem is akármilyen mérkőzéssel, hiszen Franciaország a németek ellen csap össze magyar idő szerint este 18 órától. Bár mindkét csapat jól kezdte a tornát és megérdemelten jutott tovább csoportjából, a nyolcaddöntők során bemutatott játékukra nem lehetnek maradéktalanul büszkék. A franciák az utolsó 10 percben tudták csak térdre kényszeríteni a nigériai csapatot, míg a németek még jobban szenvedve, hosszabbításban gyűrték le (2-1) a szimpatikusan játszó Algériát.

Az semmiképp sem bíztató a németek számára, hogy a mérkőzés előtt egy nappal a csapatból heten is influenzás tünetekkel küszködtek, bár Joachim Löw szövetségi kapitány szerint nem olyan súlyos a helyzet. Megfázás ide vagy oda, a németeknek fel kell pörögniük, ha be akarnak jutni a legjobb négy közé, hiszen az algériaiak ellen mutatott játék kevés lesz a franciák ellen. Főleg támadásban kell javulnia a Löw-csapatnak, és főleg a gólkirályi címért hajtó Thomas Müllernek, hiszen a hátsó alakzat eddig is többé kevésbé jól szuperált a söprögetőt játszó Manuel Neuer kapus vezetésével.

A franciák magabiztos játékkal jutottak túl csoportjukon, Nigéria ellen viszont csak az utolsó 10 percben mutatott teljesítményük volt meggyőző. Kérdés, hogy az eddig remekül futballozó Paul Pogba, Blaise Matuidi, Karim Benzema trió mihez kezd egy erősebb ellenféllel. A franciáknak eddig egyik mérkőzésükön sem kellett a maximumot nyújtaniuk, az igazi csata azonban csak most következik. Az előzetes hírek szerint Mamadou Sakho visszatérhet a kezdőbe sérülése után, és Antoine Griezmann is szerepet kaphat Didier Deschamps szövetségi kapitánytól.

A két csapat eddig 25-ször találkozott egymással: a franciák 11-szer, a németek 8-szor nyertek, míg 6 alkalommal nem bírtak egymással a felek. A világbajnokságok történetében ez lesz a negyedik francia-német összecsapás; ebben már ebben a németek állnak jobban (2 győzelem, 1 vereség). Hogy melyik csapat bírja jobban erővel és idegekkel, az ma este 18 órától kiderül a riói Maracana stadionban.

Negyeddöntők (július 4.):

Franciaország-Németország - Rio de Janeiro - 18:00
Brazília-Kolumbia - Fortaleza - 22:00

(Fotó:sportskeeda.com/bleacherreport.com)