Jump to content

VB 2014: Kolumbia megtörné a brazilok elleni átkot

2014. 07. 04. 11:27

A mai napon két mérkőzéssel folytatódik a brazíliai labdarúgó-világbajnokság, melyen immáron a negyeddöntőket rendezik. Este 18 órától a franciák a németekkel találkoznak, 22 órakor pedig következik a Brazília-Kolumbia összecsapás, ahol hatalmas izgalmak várhatóak. A két csapat párharca mellett a két világsztár, Neymar és James Rodriguez különcsatája is érdekesnek ígérkezik, kérdés melyikük örül majd a végén.

A hazai csapat természetesen nagyon készül a ma esti meccsre, és külön jó hír a brazil szurkolóknak, hogy az egekig magasztalt Neymar felépül a Chile elleni sérüléséből, így Luiz Felipe Scolari pályára küldheti Kolumbia ellen. A Selecao eddigi szereplése elég nyögvenyelősre sikerült, bár a csoportkörben szépen jöttek az eredmények, a nyolcaddöntőben nem sokon múlt a kiesés. A szimpatizánsok hangot is adtak nemtetszésüknek, bár a legtöbben még mindig a torna megnyerésében bíznak. Nem lesz könnyű dolga a brazil csapatnak, ha teljesíteni akarja a szurkolók kívánságát, hiszen az a Kolumbia lesz ma este az ellenfél, aki magabiztosan és szépen játszik, és James Rodriguez vezetésével eddig megállíthatatlannak tűnik.

A kolumbiai csapatnál minden a legnagyobb rendben, sérült játékost nem jelentettek, így minden bizonnyal nagy önbizalommal lépnek a pályára. „Hamesz” ellentmondást nem tűrően játszik, vezetésével a történelme során először vb-negyeddöntőt játszó Kolumbia megérdemelten jutott el idáig.A brazil csapat (a belső védőpáros Thiago Silva és David Luiz, illetve a hérosz Neymar kivételével) játéka viszont több sebből is vérzik, Hulk és Fred semmit nem mutat elől, a középpálya pedig elég instabil (főleg, hogy az eddig jobban teljesítő Luiz Gustavo eltiltás miatt nem léphet pályára). Jose Pekerman együttese viszont különösebb nyomás nélkül játszhat, s ha a góllövőlistát 5 találattal vezető Rodriguez és a szintén jól teljesítő Jackson Martinez felpörög, a brazilok komoly bajba kerülhetnek.

Ha a statisztikákat nézzük, inkább Kolumbia lehet elégedetlen, ugyanis legutóbbi 25 egymás elleni mérkőzésükből csak kettőt tudott megnyerni, legutóbb 1991-ben. Hogy megtörik-e a 23 éves átok és kiesik-e a házigazda, arra ma késő este választ kapunk: a mérkőzés magyar idő szerint 22 órakor kezdődik Fortalezában.

Negyeddöntők (július 4.):

Franciaország-Németország - Rio de Janeiro - 18:00
Brazília-Kolumbia - Fortaleza - 22:00

(Fotó:offsiderulepodcast.com)