Jump to content

Vb-2014 - Brazília elődöntős, Neymar nem játszhat

2014. 07. 05. 01:01

Brazília válogatottja 2-1-re legyőzte Kolumbiát a labdarúgó-világbajnokság pénteki második negyeddöntőjében, ezzel 2002 után újra bejutott a legjobb négy közé. Luis Felipe Scolari együttese Németországgal játszik a döntőbe kerülésért, a mérkőzést Thiago Silva eltíltás, Neymar pedig sérülés miatt kell, hogy kihagyja.

Hatalmas érdeklődés közepette rendezték meg a Brazília-Kolumbia rangadót, amelyet nem csak a két ország, de a két ügyeletes szupersztár, Neymar és James Rodriguez különcsatájaként is aposztrofált a sajtó. A házigazdák nem akartak semmit sem a véletlenre bízni, hatalmas lendülettel kezdték az összecsapást. Rögtön az első percekben a kolumbiaiak térfelén zajlott a játék és az első gólra nem is kellett sokat várni, Neymar szögletére a védők által egyedül hagyott Thiago Silva érkezett és térddel-combbal a kolumbiai kapuba helyezte a labdát.

Kolumbia a bekapott gól után sem esett össze, mindent megtett az egyenlítésért, ám a hatalmas rohamok csak néhány percig tartottak, utána ismét a házigazdák vették át az irányítást. A Scolari legénység többet birtokolta a labdát, olykor szép akciókat is vezetett, ám újabb gól nem született.

Fordulás után sem változott jelentősen a mérkőzés képe, és az iram sem lett nagyobb. A brazilok igyekeztek lassítani a kolumbiaiak futballját, akik leginkább csak erőlködtek, komoly helyzetig nem jutottak el. Bő húsz perc elteltével aztán Yepes révén sikerült az egyenlítés, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. Brazília fellélegezhetett, sőt három perccel később örömmámórban úszott, ugyanis David Luiz bődületes szabadrúgása a kolumbiai kapuban kötött ki. A kolumbiaiak a kétgólos hátrány tudatában sem adták fel, és ennek meg is lett a jutalma, Rodriguez ugratta ki Baccát, akit Julio Cesar buktatott, így Kolumbia büntetőt kapott. A labda mögé "Hamesz" állt oda, a fiatal játékos pedig magabiztosan értékesítette a tizenegyest, megszerezve csapata szépítő találatát. Az immáron hat góllal rendelkező Rodriguez vezérletével Kolumbia mindent megtett a döntetlen elérésének érdekében, ám több gól nem született, így Brazília 2002 után ismét bejutott a világbajnoki elődöntőbe, ahol majd Németországgal találkozik.

Luis Felipe Scolarinak azonban főhet a feje, ugyanis a németek ellen nem számíthat majd az eltiltását töltő Thiago Silvára, valamint Neymarra, akit a meccs végén le kellett cserélni, miután Zuniga hátba térdelte. A támadót hordágyon kellett levinni a pályáról, a mérkőzés után Luis Felipe Scolari úgy nyilatkozott, hogy játékosa ki kell, hogy hagyja az elődöntőt.

(Fotó:neymarjr.net)