Jump to content

VB 2014: Hollandia vagy Argentína lesz a másik döntős?

2014. 07. 09. 09:15

Ma estére kiderül, hogy melyik válogatott lesz Németország ellenfele a brazíliai labdarúgó-világbajnokság döntőjében, hiszen 22 órától Hollandia és Argentína csap össze a másik elődöntőben. Mindkét oldal lázasan készül a mérkőzésre, de lehetséges, hogy kulcsszereplők hiányoznak majd az összecsapásról.

Nem kell már sokat várnunk, hogy kiderüljön, melyik csapat lesz a Brazíliát megsemmisítő Németország ellenfele a világbajnokság fináléjában. Argentínának Belgiumon keresztül vezetett az út az elődöntőbe, akiket 1-0-ra győztek le Gonzalo Higuaín találatával, míg Hollandia csak nagy erőfeszítések árán, tizenegyesekkel jutott tovább a vb meglepetéscsapatán, Costa Ricán.

Mindkét csapat háza tájáról érkeztek rossz hírek, hiszen az argentinoknál Di Maria biztos nem játszhat, míg holland oldalon Van Persie játéka került veszélybe gyomorbántalmak miatt. Visszatérők is akadnak azért szép számmal: Louis Van Gaal együttesében Nigel de Jong, Leroy Fer és Ron Vlaar is teljes értékű munkát végzett, míg az argentinoknál ismét rendelkezésre áll Sergio Agüero, és eltiltása után visszatérhet a védelembe Marcos Rojo is.

Az argentin válogatottnál egyre nagyobb a készülődés, hiszen a csapat 1990-ben játszott utoljára világbajnoki elődöntőt (az argentin média szerint pontosan 8771 napja). A hollandok ilyen szempontból jobban állnak, elég, ha a négy évvel ezelőtti elődöntőre gondolunk, bár a döntőben már alulmaradtak a spanyolokkal szemben.

A két csapat egymás elleni mérlege is egy kicsit az Oranje felé billen: nyolcszor találkoztak eddig a felek, amiből csak egyet tudott megnyerni Argentína, emellett három döntetlen és négy holland győzelem szerepel. Legutóbb 2006-ban találkoztak egymással, akkor 0-0 lett az eredmény.

Hogy mire megy egymással a Messi vezette Argentína és a taktikai zseni Van Gaal csapata az nemsokára kiderül: a mérkőzés 22 órakor kezdődik Sao Paulóban, a találkozót az M1 élőben közvetíti.

(Fotó:theepochtimes.com)