Jump to content

Vb 2014: Németország megsemmisítette Brazíliát

2014. 07. 09. 00:13

A német labdarúgó válogatott 7-1-re kiütötte a házigazda Brazíliát a labdarúgó világbajnokság első elődöntőjében, így története során nyolcadik alkalommal játszhat döntőt. Joachim Löw együttese fél óra leforgása alatt lőtt ötöt Luis Felipe Scolari csapatának, a második gólt Miroslav Klose jegyezte, aki ezzel a vb-k történetének legeredményesebb játékosa lett 16 góllal.

Minden előzetes várakozást felülmúlt a német válogatott, melyet már az elődöntő kezdete előtt esélyesebbnek véltek, mint a házigazda brazilokat. Azt azonban senki sem gondolta volna, hogy Brazíliát odahaza ilyen hatalmas verésben részesíti majd Joachim Löw együttese. Németország a franciák ellen látott hadrendben lépett pályára, míg a braziloknál Thiago Silvát a Bayern München védője, Dante helyettesítette, míg elől Bernardra és Oscarra várt a feladat, hogy megpróbálkozzon a lehetetlennel és pótolja Neymart.

A brazilok lendületesen kezdtek, rárontottak a németekre, komoly nyomás alatt tartották őket, ám igazán komoly helyzetekig nem jutottak. Nem úgy a németek, akik az első komolyabb lehetőségüket gólra váltották, Thomas Müller a 11. percben Toni Kroos szögletét vágta a kapuba. Müllert David Luiz nagyon egyedül hagyta, a Bayern München támadója pedig nem hibázott és megszerezte 5. gólját a vb-n, amely összességében már a 10. pályafutása során. A németek lendületben maradtak és a java csak eztán következett. A 23. percben történelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi, Müller Kloséhoz passzolt, aki elsőre Júlio Césart találta el, majd ismétlésből belőtte a torna során immáron második gólját, amely egyben azt is jelentette, hogy ő lett a vb-k történetének legeredményesebb játékosa, letaszítva a trónról Ronaldót, a hazaiak idolját. Ennél szomorúbb dolog is történt azonban az este, mégpedig az, hogy a németek négy perc alatt három gólt szereztek, padlóra küldve ezzel Brazíliát. Toni Kroos egy percen belül duplázott, a 29. percben pedig Khedira talált be. Az első félidő végéig több gól nem született, ez is bőven elég volt a hazai drukkereknek, akik közül még a szünet előtt rengetegen hagyták el a lelátókat.

Ők már nem láthatták, ahogy a csereként beállt Schürrle a második félidőben tíz perc alatt duplázott, meg azt sem, hogy Oscar a 90. percben megszerezet Brazília becsületgólját. A vége 7-1, a brazil válogatott története legsúlyosabb vereségét szenvedte el, Németország pedig készülhet a döntőre, ahol majd a Hollandia-Argentína mérkőzés győztesével játszik majd.

Világbajnokság, elődöntő

Brazília–Németország 1–7 (0–5)

Brazília: Júlio César – Maicon, David Luiz, Dante, Marcelo – Fernandinho (Paulinho, a szünetben), Luiz Gustavo – Bernard, Oscar, Hulk (Ramires, a szünetben) – Fred (Willian, 70.). Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari

Németország: Neuer – Lahm, J. Boateng, Hummels (Mertesacker, a szünetben), Höwedes – Khedira (Draxler, 76.), Schweinsteiger – Özil, Kroos, Th. Müller – Klose (Schürrle, 58.) Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Gólszerző: Oscar (90.), ill. Müller (11.), Klose (23.), Kroos (25., 26.), Khedira (29.), Schürrle (69., 79.)

(Fotó:Twitter)