Jump to content

Alexis Sanchez az Arsenalban folytatja - hivatalos

2014. 07. 10. 13:30

Hetek óta húzódó tárgyalásokat követően hivatalossá vált, hogy Alexis Sanchez az Arsenal együttesében folytatja pályafutását. A Premier League legutóbbi idényében negyedikként záró Ágyúsok sajtóhírek szerint 35 millió fontot fizetnek a Barcelona csapatának a chilei válogatott játékosért. Sanchez - aki már Londonban tartózkodik és részt vesz az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton - az Arsenal történetének második legdrágább játékosa, Arsene Wenger ennél többet csak Mesut Özilért fizetett.

Alexis Sanchez a legutóbbi idényben messze nem játszott annyit a katalánok csapatában, mint korábban, ezért ő is szorgalmazta a klubváltást, igaz a Barcelona vezetői sem marasztalták a 2011-ben az Udinese együttesétől igazolt támadót. Sanchezért ugyanakkor kis túlzásért fél Európa sorban állt, Arsene Wengernek nem kis erőfeszítésébe és nem kevés pénzébe került a játékos megszerzése, akit a hírek szerint a Juventus is komolyan csábított.

A Barcelonánál természetesen dörzsölik a tenyerüket, hiszen a Sanchezért kapott pénz mehet Luis Suárez megszerzésére, igaz az uruguay-i kétszer annyiba kerül, mint a chilei.

Alexis Sanchez az első igazolása a mostani átigazolási szezonba Arsene Wengernek, ám a hírek szerint nem kell már sokat várni a másodikra, aki nem más, mint a Newcastle United francia védője, Mathieu Debuchy, aki 10 millió font ellenében érkezhet.

(Fotó:foci-live.hu/alomtippmix.hu)