Jump to content

Vb 2014: Neymar ügynöke f..kalapnak nevezte Scolarit

2014. 07. 10. 14:35

Története legsúlyosabb vereségét szenvedte el a brazil labdarúgó válogatott kedden Németországtól a világbajnokság első elődöntőjében. A 7-1-es történelmi zakó után nem csillapodnak a kedélyek, leginkább a szövetségi kapitányt, Luiz Felipe Scolarit bírálják. A nagy „odamondogatásból” nem maradhatott ki a mérkőzést sérülés kihagyó Neymar ügynöke sem, aki nemes egyszerűséggel csak f#@kalapnak nevezte Luiz Felipe Scolarit.

Brazíliában mostanság Luiz Felipe Scolari nem feltétlenül számít a legnépszerűbb embernek, nála jobban talán csak Fredet utálja a közvélemény. A brazilok szövetségi kapitányát rengetegen bírálták a németektől elszenvedett kiütéses vereségért, a szövetség alelnöke egy megszólalásában például jelezte, hogy amíg ő hatalmon van, addig Scolari biztos nem lesz még egyszer kapitány, de a legjobb az lenne, ha befejezné edzői pályafutását.

A megmondó ember szerepébe rengetegen bújtak, legutóbb Wagner Riberio, a németek elleni mérkőzést sérülése miatt kihagyó Neymer ügynöke, aki egy igen csak szubjektív listát készített és hat pontban foglalta össze Scolari bűneit.

Ribeiro szerint Scolari legnagyobb bűne, hogy:

1., Portugáliával semmit sem nyert
2., A Chelseatől egy nap után kirúgták1
3., Üzbegisztánban is edzősködött, nem sok sikerrel.
4., A Palmeiras együttesével kiesett az első osztályból...
5., ...de 56 nappal a szezon vége előtt elmenekült, hogy ő megússza a bukást, a csapatot viszont sorsára hagyta
6., egy öreg arrogáns, beképzelt, visszataszító, nevetséges f..kalap

Scolarinak nem először kell szembenéznie a bírálókkal és bírálataikkal, ám ennyire erős kirohanást még senki sem intézett felé, főleg nem egy olyan személy, aki ilyen szorosan köthető egy játékosához.

A brazil válogatott szombaton Hollandia ellen lép pályára a vb bronzmérkőzésén, azt követően minden valószínűség szerint Luiz Felipe Scolari fel fogja ajánlani lemondását.

(1a történelmi hűség kedvéért a szakember 2008 júniusától 2009 februárjáig dolgozott a londoni klubnál, a szerk.)

(Fotó:dailymail.co.uk)