Jump to content

Vb 2014: Van Gaal szerint értelmetlen a bronzmeccs

2014. 07. 10. 16:04

Louis Van Gaal, a hollandok szöveségi kapitánya az argentinoktól elszenvedett elődöntős vereséget követően mondta el igen csak markáns véleményét a világbajnokság bronzmérkőzéséről. A holland szakember szerint nem szabadna játszani a harmadik helyért, ugyanis annak semmilyen sportértéke nincs, szerinte többet árt, mint használ.

Van Gaal szerint a játékosok egy esetleges vereséggel még rosszabb szájízzel utazhatnak haza, ennek pedig semmi értelme.

  • "Úgy gondolom, hogy a harmadik helyért nem kéne játszani egy világbajnokságon soha. Ez a legrosszabb dolog amit el tudok képzelni. Ugyanis meg van arra az esély, hogy egy csapat sorozatban kétszer is vereséget szenved egy olyan tornán, amelyen amúgy varázslatosan játszott. Vesztesként mész haza, hiszen az utolsó két meccsedet elveszítetted. A bronzmérkőzésnek semmi köze a sporthoz. A világbajnokságon csupán egy dolog számít, hogy bajnok legyél, egy trófea az, amit mindenki meg szeretne szerezni, ez pedig a vb-trófea. Ezen kívül semmi más nem számít, a közelébe sem ér" - hangzott el a holland szakember markáns véleménye a bronzcsatáról.

Hollandia szombaton Brazíliavárosban a németek ellen történelmi vereséget elszenvedő házigazda brazil válogatottal méri össze tudását a harmadik helyért.

(Fotó:admin.sevendays.nl)