Jump to content

Dől a lé, mezgyártót vált a Manchester United

2014. 07. 14. 12:57

Brit sajtóértesülések szerint az angol Premier League-ben szereplő Manchester United a 2015-2016-os idényben már nem a Nike sportszergyártó cég által készített mezekben lép pályára. A felek között megszakad az együttműködés, az új partner a hírek szerint szezononként 70 millió fontot fizet a liga történetének legeredményesebb klubjának, hogy az ő szerelését viseljék játékosai.

A mostani idény végével megszakad a Nike és a Manchester United „házassága”, ugyanis az angol klub olyan feltételeket támasztott az amerikai sportszergyártó óriáscég felé, melyet az nem kívánt teljesíteni. A Mail Online beszámolója szerint a manchesteriek természetesen nem maradnak mezgyártó nélkül, a 2015-2016-os idényt már az Adidas felszereléseiben kezdik meg.

A német cég a hírek szerint rekordnak számító évi 70 millió fontot fizet azért, hogy a Vörös Ördögöket ellássák mezekkel, ennyit klubnak sportszergyártó cég még soha sem fizetett. Az eddigi rekorder az Arsenal volt, amely a közelgő idényt már a Puma által gyártott mezekben kezdi, korábban az Ágyúsok is a Nike partnerei voltak, a Puma a hírek szerint 150 millió fontot ad a londoniaknak öt évre.

A Manchester United-Nike frigy 13 éven át tartott. Az Adidas korábban már volt a manchesteriek partnere, majd az Umbro is szállított felszerelést a PL rekordbajnokának, mielőtt a Nike megkörnyékezte volna ajánlatával a klubot. Louis van Gaal biztos tud majd mit kezdeni a hirtelen jött milliókkal, hiszen a csapat megerősítésre szorul, a kiszemelt játékosok pedig természetesen nem „filléres árúk”.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:Facebook)