Jump to content

Vb 2014: mutasd meg, hogy jobb vagy mint Messi!

2014. 07. 14. 07:42

Mint ismert a német labdarúgó válogatott Mario Götze hosszabbításban szerzett góljával 1-0-ra legyőzte Argentína válogatottját a brazíliai világbajnokság döntőjében, ezzel története 4. világbajnoki címét nyerte. Joachim Löw, a győztes németek szövetségi kapitánya a találkozó utáni sajtótájékoztatón elárulta, hogy mit mondott Götzének a becserélése előtt.

„Mutasd meg a világnak, hogy jobb vagy, mint Messi!” – ezzel a mondattal küldte pályára játékosát, Mario Götzét Joachim Löw, a német labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya a világbajnoki döntő rendes játékidejének a vége felé. Götze az egész tornán nem igazán tudta megmutatni, hogy miért is tartják fiatal kora ellenére már most a világ egyik legjobb támadó középpályásának, ám a 113. percben extraklasszis gólt szerzett, amellyel végül megnyerte a vb-t Németországnak.

A mérkőzés után Löw nem is fukarkodott a dicséretekben Götzével kapcsolatban. A kapitány szerint Götze egy „csoda fiú”, aki technikai adottságainak köszönhetően bárhol játszhat a pályán.

„Úgy küldtem őt pályára, hogy azt mondtam, mutasd meg a világnak, hogy jobb vagy, mint Messi. Volt egy olyan érzésem, hogy bárhol játszathatom” – emlékezett vissza Götze becserélésére Löw.

Götze a kezdőcsapat tagja volt a világbajnokság kezdetekor, ám ingadozó formája miatt Löw a későbbiekben már csak a cserék között jelölte.