Jump to content

VB-aranylabda: Sabella szerint megérdemelte, Messit nem érdekli

2014. 07. 14. 08:50

Mint ismeretes Argentína a hosszabbításban kapott Mario Götze gólnak köszönhetően 1-0-ra kikapott a világbajnoki döntőben Németországtól, így 1990 után ismét ezüstérmes lett. A finálé végén kiosztották az egyéni elismeréseket, többek között a vb-aranylabdát is, melyet Lionel Messi, a dél-amerikai gárda csapatkapitánya kapott. A közösségi médiában komoly vitatémát adott, hogy a négyszeres aranylabdás kiválóság lett a torna legjobb játékosa, sőt Messi díjazása még a szakértőket is megosztotta.

Alejandro Sabella, az argentin válogatott kapitánya viszont azt mondta, hogy Messi jogosan kapta az egyéni elismerést. A szövetségi kapitány szerint kiváló tornát tudhat maga mögött a Barcelona sztárja, szerinte nagyban neki köszönhető, hogy Argentína bejutott a vb-döntőbe. Messi mindenkinél több gólszerzési lehetőséget dolgozott ki a brazíliai tornán, és tornarekordot érő 46 cselt mutatott be. Remekül hozta játékba társait, igaz rajta kívül a többiek hadilábon álltak a gólszerzéssel. Messi ellen persze fel lehet hozni, hogy az egyenes kieséses szakaszban árnyéka volt önmagának, nem szerzett gólt és a meccseken nem hozta egyenletesen a tőle megszokott klasszis teljesítményt. Messi a sok gólhelyzetből csak négyet tudott gólra váltani, duplázott Nigéria ellen, majd betalált a bosnyákoknak és Iránnak is.

Az argentin játékmester teljesítményének visszaesésére talán magyarázatot adhat, hogy a játékmester fáradtsággal küszködött, ezt amúgy többen észre is vették vele kapcsolatban.

"Volt egy olyan érzésem az idény során amikor a Barcelona játékát néztem, hogy Messi visszafogja magát a vb érdekében - mondta Gary Lineker, az angolok egykori kiválósága a BBC-nek. - Ugyanakkor Brazíliában ennek ellenére közel sem volt olyan briliáns formában, mint ahogy azt tőle megszokhattuk. Úgy gondolom, hogy nem a legjobb Messit láttuk, a döntőben több jobb teljesítmény is volt, mint az övé. Fantasztikus dolgokat művelt olykor a vb-n, ám messze nem volt olyan kiegyensúlyozott, mint mondjuk a Barcelonában."

A torna során az Eurosport szakkommentátori stábjában dolgozó Joey Barton megdöbbenten vette tudomásul, hogy az ítészek Messinek ítélték a vb-aranylabdát. Barton szerint Thomas Müller, Toni Kroos is jobban megérdemelte volna, ám szerinte a torna legjobbja Arjen Robben volt.

Ami pedig Messit illeti, teljesen érthető módon őt hidegen hagyta az egyéni elismerés, ő egy másik trófeáért jött, amelyet azonban ezúttal nem sikerült megszereznie.

"Igazság szerint egyáltalán nem érdekel (a díj, a szerk.) ebben a pillanatban. A világbajnoki címet szerettük volna megnyerni az argentin népnek, de nem sikerült. Megpróbáltuk, de ezúttal nem jártunk szerencsével" - beszélt hatalmas szomorúsággal a lelkében a négyszeres aranylabdás klasszis.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:lateonsports.com)