Jump to content

Foci VB 2018: Oroszország magabiztosan készül

2014. 07. 15. 10:09

Bár még csak most ért véget az idei labdarúgó-világbajnokság Brazíliában, van, aki már a következőre gondol. Főleg a 2018-as rendező Oroszország, ahol a helyi szervezőbizottság elnöke, Alexey Sorokin magabiztosan beszélt a négy év múlva aktuális világeseményről.

Sorokin már évek óta azon dolgozott, hogy Oroszország megkapja a 2018-as világbajnokság rendezési jogát, ami 2010-ben sikerült is. Az oroszok Angliát és a közösen nevező Belgium-Hollandia, Spanyolország-Portugália párosokat előzte meg, és története első vb-jét rendezheti meg négy év múlva, június 8. és július 8. között.

Sorokin a helyszínen követte végig a brazíliai vb-t, és meg is osztotta tapasztalatait a FIFA illetékeseivel: „Nagyon jó tapasztalatokat gyűjthettünk Brazíliában, rendkívül jó volt a hangulat és mind a közlekedést mind a csapatok ellátását jól megszervezték. Mindent meg fogunk tenni, hogy még ennél is jobb világbajnokságot rendezzünk, nincs mitől félnünk.”

A szervezőbizottság elnöke azt is elmondta: két stadion máris készen áll a vb-re, és 2016-ig ez a szám megduplázódik, a maradék nyolc aréna építése pedig 2017-ig befejeződik. A munkálatok már 3 és fél éve folynak, így elvileg olyan gondok nem lehetnek, mint Brazíliában, ahol csak az utolsó pillanatra épültek fel teljesen a stadionok. Ha ez is megvan, már csak egy épkézláb csapatra lesz szükség, hiszen Brazíliában csúnyán leszerepelt az orosz válogatott a túlfizetett Fabio Capello vezetésével.

Csak aztán nehogy új járjanak a focisták, mint a téli olimpia résztvevői Szocsiban…

(Fotó:stadiumguide.com\tipsboss.com)

(Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!)