Jump to content

Vb 2014: Scolari lemondott, utód még nincs

2014. 07. 15. 08:22

Lemondott Luiz Felipe Scolari a brazil labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya. A szakember vezetésével a Selecao magabiztosan nyerte a legutóbbi Konföderációs Kupát, ám a hazai rendezésű világbajnokságon már nem tudott hasonlóan teljesíteni. Neymarék az elődöntőig jutottak, ám a későbbi világbajnok németektől kiütéses 7-1-es vereséget szenvedtek, majd a bronzmérkőzésen Hollandia is legyőzte őket.

Luiz Felipe Scolari vezetésével a brazil labdarúgó válogatott megbukott a hazai rendezésű világbajnokságon, így elkerülhetetlenné vált a szakember lemondása. A Selecao két utolsó két mérkőzésén tíz gólt kapott, 1940 után sorozatban kétszer kapott ki hazai pályán, ráadásul a németek ellen történelme legsúlyosabb vereségét könyvelhette el. A brazil válogatott az egész torna során szürkén futballozott, a csapatból egyedül Neymar jelentett valós veszélyt az ellenfélre, a többiek mélyen tudásuk alatt játszottak.

Luiz Felipe Scolari 2002-ben világbajnoki címet szerzett a brazil válogatottal, majd a portugál válogatott irányítását vette át, akikkel szintén vb-elődöntőbe jutott. A brazil szakember a Premier League-ben is kipróbálta magát, ám a Chelsea-től - bár jól kezdett vezetésével a londoni csapat - még az idény közben elküldték. Scolari 2012-ben vette át a brazil válogatott irányítását újból, ám második szerződését már nem tölthette ki.

A brazil válogatott élére egyelőre még nem nevezetek ki új kapitányt, ám a szövetséget sürgeti az idő, hiszen szeptemberben már felkészülési mérkőzést játszik a válogatott, 5-én Kolumbia, 9-én pedig Ecuador lesz az ellenfél.

(Fotó:dailymail.co.uk)