Jump to content

VB 2014: Löw még fel sem fogta mit értek el

2014. 07. 18. 13:42

Saját bevallása szerint még mindig a siker feldolgozásának szakaszában jár Joachim Löw, a vasárnap óta világbajnok német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A remek szakember úgy gondolja, hogy még sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy hozzá szokjon a gondolathoz, miszerint világbajnoki címig vezette csapatát.

„Még időre van szükségem ahhoz, hogy a helyükre kerüljenek a dolgok. Hogy mit is jelent ez a diadal a jövőre nézve? Mit jelent a német futballnak? És mit jelent nekem?” – fogalmazott a Bildnek adott nyilatkozatában a szakember.

Löw azt is elmondta, hogy a mostani egy rettentően érzelmekkel teli állapott, „túlpörgöttnek” érzi magát, és az adrenalin sem múlt el 100%-osan.

„Egyvalami azonban biztos: világbajnoknak lenni jó érzés” – hangsúlyozta.

A Löw vezette Nationalelf hosszabbításban nyert 1–0-ra Argentína ellen a brazíliai vb vasárnapi, Rio de Janeiró-i döntőjében. A győztes gólt Mario Götze szerezte. A győztes csapat hadvezére saját bevallása szerint még egyszer sem tudta visszanézni a televízióban a Bayern München klasszisának gólját.

„Ezt a 113. percet újra meg kell néznem – és egyszerűen kiélvezni” – mondta a német kapitány, aki azt is elárulta, hogy számára a legszebb élmény - ki gondolta volna - az volt, amikor az elődöntőben 7–1-re megverték a házigazda válogatottját, majd azt követően a repülőtérhez és a hotelhez vezető úton éppen a braziloktól kapták a legnagyobb elismerést.

„A brazilok kint álltak az utcákon, s megtapsoltak bennünket annak ellenére, hogy a csapatuk történelmi vereséget szenvedett. Ezrek ünnepeltek minket, számomra ez volt a legcsodálatosabb érzés a tornán. Ezt soha nem fogom elfelejteni” – mondta Joachim Löw.

A szakember még a torna előtt meghosszabbította szerződését, amely 2016 végéig szól, ám a jövőben már nem számíthat Philipp Lahmra, a csapatkapitány ugyanis ma bejelentette, hogy visszavonul a válogatottságtól.

(Fotó:tz.de/Forrás:sportrajongo/MTI)