Jump to content

Három brazil védő a vb szurkolói All Star csapatában

2014. 07. 23. 14:30

Nyilvánosságra hozták a brazíliai futball-világbajnokság Álomcsapatát, amelyet a szurkolók szavazatai alapján állítottak össze. Természetesen ebből kifolyólag az All Star csapat igen csak szubjektív, nehéz lenne azt állítani, hogy a válogatási rendszer szigorúan teljesítményalapú volt. Máskülönben mivel magyaráznánk, hogy három brazil védő is helyet kapott a "csodacsapatban"?

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség nyilvánosságra hozta a brazíliai világbajnokság All Star-csapatát, melyet a szurkolók szavazatai alapján állítottak össze. A keretben több olyan nevet is felfedezhetünk, aki helyett kapásból tudnánk egy sokkal inkább odaillőt mondani, ám a szurkolói voksolás szépsége, hogy a végeredmény általában erősen szubjektív. Nézzük posztonként: a kapuban Manuel Neuer helye teljesen egyértelmű, a németek hálóőre szenzációs vb-t zárt, olykor Lothar Matthäus-ra emlékeztetett, amikor még az egykori legendás játékos pályafutása végén söprögetőként játszott.

A védelemben ugyanakkor David Luiz helye rögtön megkérdőjelezhető, hiszen az "50 milliós védő" vastagon benne volt csapata csúfos 7-1-es elődöntős vereségében, de nem igazán állt a helyzet magaslatán a hollandok elleni bronzmeccsen sem. Mats Hummels bekerülése az All Star csapatba azonban teljesen egyértelmű, a németek oszlopa szintén bizonyította, hogy jelenleg nem sokan művelik a védekezés művészetét magasabb szinten, mint ahogy azt ő tette a brazíliai tornán. Marcelo talán nem lóg ki annyira a sorból, mint David Luiz, de talán helyette is lehetne kapásból mondani bárkit, aki kiszoríthatta volna a "kezdőből", mondjuk a holland Blind. Thiago Silvát is a legjobbak közé sorolták a szurkolók és a Selecao kapitánya nem is teljesített rosszul, legalábbis egy ideig. Ugyanakkor az elődöntőben korábbi butasága miatt nem léphetett pályára, a bronzmérkőzésen pedig enyhén szólva sem csillogott.

A középpályán Angel Di Maria, James Rodriguez, Toni Kroos, Lionel Messi, Thomas Müller és Neymar kaptak helyet, itt azért valamelyikük kárára Arjen Robben talán „elférhetett” volna, ahogy Javier Mascherano is tett annyit, hogy bekerüjön a legjobbak közé. Az All Star válogatott edzője a szavazatok alapján amúgy Joachim Löw, ez utóbbival kapcsolatban talán senki sem vitatkozna.

(Fotó:Twitter;Fifa.com)