Jump to content

Az MU Kagawát és Nanit adná Vermaelenért és Hummelsért

2014. 07. 30. 10:41

Nem mondott le Matts Hummels és Thomas Vermaelen megszerzéséről a Manchester United. A Premier League-ben a legutóbbi szezonban igen gyatrán teljesítő manchesteri alakulat nagyon szeretné megerősíteni a védelmét, ugyanakkor a keretben több olyan játékos van, akire Louis van Gaal nem számít a következő idényben. Ilyen a portugál Nani és a japán Kagawa. A létszám felettivé váló labdarúgók viszont jó cserealapot jelentenének, kérdés, hogy a kiszemelt csapatok menedzserei látnak-e fantáziát bennük.

Louis van Gaal tegnap a szigetországi újságíróknak adott interjújában is kifejtette, hogy a közelgő idényben a háromvédős felállást preferálná. Ehhez viszont meg kell erősítenie a védelmet, további játékosokra van szüksége.

Ugyanakkor a Vörös Ördögök nem szeretnének túlzott költekezésbe esni, hiszen a keretben amúgy is több olyan labdarúgó található, akikre nem számít a holland szakember a jövőben. Ilyen Nani és Kagawa, akiket bevonnának a játékosvásárlási ügyletekbe. Van Gaal Nanit az Arsenalnak ajánlja, ahonnan az utóbbi idényben csapatkapitányként ténykedő Thomas Vermaelent szeretné megszerezni. Vermaelen szívesen menne Manchesterbe, Arséne Wenger is felkészült már a távozására, kérdés, hogy a sok pénz helyett elfogadná-e a francia a kevesebbet plusz a legutóbbi szezonjában elég haloványan teljesítő Nanit. Wenger amúgy nagy rajongója Naninak, de miután már megvásárolta - nem is kevés pénzért - Alexis Sanchezt, nem biztos, hogy szüksége van a portugálra.

A helyzet a Dortmunddal kicsit másabb, hiszen itt a cserealapnak számító Kagawával nem vennének zsákbamacskát, a japán éppen a BVB-t hagyta el annak idején a Manchester kedvéért, igaz karrierje nem teljesedett ki a Premier League-ben. Jürgen Klopp viszont nem szívesen mondana le a világklasszissá érő Matts Hummelsről, akinek távozása igen érzékenyen érintené a csapatot, pótlása a védelemben komoly fejtörést okozna a szakembernek. Ugyanakkor Kagawára számítana Klop, tehát mégis csak lehet esély a megállapodásra.

Amennyiben a riválisok nemleges választ adnak, akkor viszont életbe léphet a játékosok kivásárlása, hiszen a hírek szerint Manchesterben idén a csapat megerősítésére szánt összeghatár a csillagos ég.

(Fotó:foci-live.hu;ibtimes.co.uk)