Jump to content

Brendan Rodgers figyelmeztette Louis van Gaalt

2014. 08. 06. 15:09

A Premier League edzői mezőnye a nyáron tovább erősödött, hiszen Louis van Gaal személyében egy újabb edzőlegenda igazolt a világ sokak által legjobbnak tartó bajnokságába. A holland szakember sikeriről és heves természetéről is ismert, ám ennek ellenére sok csodálója van. Egyikük például az a Brendan Rodgers, aki a Liverpool menedzsereként idén többször fog farkasszemet nézni a hollanddal. Rodgers egy interjúban elismerte, hogy csodálja kollégája munkásságát, ám azért figyelmeztette is van Gaalt.

Brendan Rodgers saját bevallása szerint edzői pályafutása elején rengeteget tanulmányozta Louis van Gaal csapatait, a holland munkásságát és módszereit. A Liverpool szakvezetője szerint ez természetes, hiszen a kezdő edzők azok felé húznak, akiknek egyéni filozófiájuk van és a módszereikkel is kitűnnek kollégáik közül.

"Csodáltam van Gaalt kezdő edzőként és mind a mai napig elismerem. Nagyon tapasztalt szakember és egy nagyon jó menedzser, aki csak a legnagyobb kluboknál dolgozott pályafutása alatt" - dicsérte kollégáját Rodgers.
Persze Brendan Rodgers sem panaszkodhat, igaz ő még nem tart azon a szinten, ahol van Gaal, ám a megkezdett úton eddig jól halad, eredményei pedig elismerésre méltók.

Rodgers amúgy egy másik legendánál, José Mourinhónál tanulta a szakma alapjait, a portugál ugyanis maga mellé vette és a Chelsea akadémistáit bízta a profi pályafutását egy komoly sérülés miatt 20 évesen feladó szakemberre.

A 41 éves észak-ír edző eddig lendületesen halad az edzői szamárlétrán, legutóbb a Liverpool csapatát - első évében - a bajnoki tabella második helyéig vezette. Rodgers több klubnál dolgozott már a PL-ben, így komoly rálátása van a szigetországi bajnokságban történtekre, éppen ezért figyelmeztette is holland kollégáját, hogy az angliai kaland minden eddiginél izgalmasabb és egyben nehezebb is lesz számára.

"Úgy gondolom, hogy teljesen más élményben lesz része, mint pályafutása során eddig bárhol. Sok más ligában a mezőny egy-két, maximum négy csapatból áll, a kisebb együttesek nem tudják komoly nyomás alatt tartani a nagyokat, nem várható meglepetés hétről hétre. A Premier League-ben sosem mehetsz biztosra, a nagyok is bárhol és bármikor kikaphatnak a kisebb csapatoktól. Ez más bajnokságban egyszerűen nem fordul elő. Úgy gondolom, hogy elsőre talán meglepődik majd a csapatok kiegyensúlyozottságától, legalábbis külföldi kollégáimmal amikor beszéltem, többnyire ezt hallottam vissza" - beszélt van Gaalról és a rá váró meglepetésekről Rodgers.

Azért a hollandot nem kell félteni, valószínűleg megállja a helyét a Manchester United mestereként, sőt már bizonyította is, hogy csapata elég jó úton halad a felkészülésben, elég ha csak az amerikai torna megnyerésére gondolunk, ahol ráadásul éppen a 'Poolt verte a döntőben az MU.

A Premier League-ben a két csapat leghamarabb december 13-án találkozik az Old Traffordon.

(Fotó:news168.co.uk)