Jump to content

Liverpool: a Laziotól hoznénak csatárt 24 millió fontért

2014. 08. 11. 11:55

Brendan Rodgers, az angol Premier League-ben szereplő Liverpool menedzsere még mindig nem érzi teljesnek csapata keretét, ezért még egy csatárt szeretne mindenképpen igazolni a nyári átigazolási szezon során. A szakember a hírek szerint meg is találta választottját, akit az olasz bajnokság egyik élcsapatától, a Laziotól hozna el. Rodgers kiszemeltje mindössze 19 éves, ám fiatal kora ellenére már komoly ára van, a hírek szerint 24 millió fontért teheti át a székhelyét az Anfield Roadra.

Brendan Rodgers már így is majdnem 100 millió fontot költött a csapata megerősítésére, ám amennyiben valóban leigazolja a Lazio 19 éves csatártehetségét, Balde Diao Keitát. A Vörösök már egy ideje "szimatolgatnak" a fiatal játékos körül, sőt a múlt héten egy 15.8 millió fontos ( közel 20 millió eurós) ajánlatot is tettek a Lazionak a megvásárlásáért, ám a rómaiak kapásból elutasították az angolokat még annak ellenére is, hogy a mértékadó transfermarkt.de adatai szerint a Spanyolországban született, de szenegáli állampolgárnak számító Diao értéke fele annyi (9 millió euró). Brendan Rodgers azonban valami egészen különlegeset láthat a szenegáli csatárban, ugyanis nem csapta rá a telefont a Lazio vezetőire, amikor legutóbbi tárgyalásuk során 24 millió fontot kértek játékosukért.

Diao Keita a legutóbbi idényben 23 mérkőzésen 5 gólt szerzett a Lazio színeiben, ez a teljesítmény nem feltétlenül utal a csillagászati vételár jogosságára. Rodgers ennyi pénzért, sőt némely játékos esetében ennek a töredékéért kiforrott, gólerős támadókat is vásárolhatna, nem is kéne messzire mennie. Pusztán a játék kedvéért nézzük csak a német Bundesligát: a Dortmund által megvásárolt Ciro Immobile (22 gól az előző szezonban a Torino játékosaként) ára jelenleg 18 millió euró körül mozog, Klaas-Jan Huntelaart (12 találat a Schalke színeiben) már 12 millióért is meg lehetne vásárolni, sőt Szalai Ádámot (7 gólig jutott az előző idényben a Schalkéban) már 6 millió euró ellenében vihetné is Brendan Rodgers, aki azonban valamiért a fiatal szenegálit akarja a csapatában tudni.

(Fotó:inxlazialita.com)