Jump to content

Olasz foci - A "banánevőző" lett a szövetség új elnöke

2014. 08. 11. 19:29

Némi meglepetésre Carlo Tavecchiót választották meg az Olasz Labdarúgó-szövetség elnökének a testület hétfői szavazásán. A "banánevős" botrányról elhíresült Tavecchio az előzetesen esélyesebbnek tartott Albertinit győzte le a voksoláson.

A 71 éves sportvezető a korábbi kiváló játékossal, Demetrio Albertinivel állt versenyben a szövetség elnöki posztjáért, melyet végül a szavazás harmadik körében, a 274 voks 63.63 százalékával szerzett meg.

Az új vezető Giancarlo Abetét váltja, aki az olasz válogatott korai világbajnoki búcsúja után jelentette be lemondását.

Tavecchio eddig az amatőr szekciót vezette, és sokáig egyértelmű esélyese volt az elnöki tisztségnek, ám az utóbbi hónapokban több élvonalbeli klub kihátrált mögüle, és visszavonta támogatását, miután felvetette, hogy szükség van-e minden külföldi játékosra Olaszországban. Kirohanása egyik lehíresült mondása volt az, amikor „banánevőkként” utalt az afrikai futballistákra.

A botrányt követően sok száz mém született a virtuális világban, ugyanis számtalan híres focista és csapat jelentetett meg olyan képet magáról, melyen éppen banánt eszik, így tiltakozva Tavecchio kirekesztő és rasszista megjegyzése ellen.

Ezzel együtt a szavazáson végül nagy fölénnyel győzte le Albertinit, és vette át Abététől az olasz Labdarúgó-szövetség irányítását.

(Fotó: calciobetter.com)