Jump to content

PL: a szakértő szerint a Chelsea lesz a bajnok

2014. 08. 12. 12:01

Gary Neville, a Manchester United mára televíziós szakkommentátorrá váló egykori csillaga szerint a Chelsea lesz az idei Premier League győztese. Neville szerint a londoniak kiválóan erősítettek éppen ezért a riválisoknak borzasztóan nehéz lesz megállítaniuk José Mourinho együttesét.

Nem biztos, hogy a Manchester United szurkolóinál túl népszerű lesz mostanság a korábbi kedvenc, Gary Neville, ám ennek ellenére a Vörös Ördögök korábbi sztárja vállalja véleményét, miszerint a Chelsea lesz a bajnok az idény végén. A Sky Sports televíziós csatornán szakkommentátorként dolgozó, amúgy a The Daily Telegraph-ban publikáló egykori labdarúgó úgy vélekedik, hogy a londoniak végezték a legjobb munkát az átigazolási idényben.

"Ha megnézik a Courtois, Cech, Ivanovic, Terr, Cahill, Matic, Willian, Hazard, Costa, Fabregas névsort, akkor abból kiderül, hogy ezt a csapatot nagyon nehéz lesz átjátszani" - utalt a Telegraph-nak adott interjújában a londoniak masszív védelmére és középpályás sorára a profi pályafutása során csak a Manchester Unitedben játszó egykori futballista.

"Az elmúlt idényben Mourinho majdnem megnyerte a bajnokságot, ám többször is belefutottak nem várt pontvesztésbe a csapattal. Costa megszerzése, Drogba visszatérése fontos, utóbbi 15 meccsre jó lehet az idényben, mint kiegészítő ember. Az előző szezonban a csatárok nem végeztek jó munkát. Torres, Eto'o és Ba nem hozták azt a szintet, melyet egy bajnoki címre törő együttesnél kéne hozni és ez sok pontjukba került. A csapat többi része már tavaly sem volt rossz, így a gólerős középpályás, Fabregas érkezésével még erősebb lettek, elől meg ugye Costa és Drogba lövik majd a gólokat" - elemezte José Mourinho együttesét Gary Neville.

A Chelsea a PL első fordulójában a hétfői játéknapon lép pályára, mégpedig a Burnley otthonában.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:dailymail.co.uk, sugarsports.me)