Jump to content

Szuperkupa: A Real vagy a Sevilla nyeri az idény első kupáját?

2014. 08. 12. 12:41

Ma este rendezik az európai Szuperkupa-mérkőzést, mégpedig két spanyol csapat a BL-címvédő Real Madrid és az EL-győztes Sevilla főszereplésével. A mérkőzés leginkább Gareth Balenek, a madridiak walesi szélsőjének lesz különleges, lévén hazai pályán, saját közönsége előtt játszhat. A találkozó esélyesének a Real Madridot tartják, lévén a két csapat legutóbbi hat összecsapásából négyet a királyiak nyertek.

Ma este a walesi Cardiff City stadionjában rendezik az európai labdarúgó Szuperkupát. A Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztesének párharca során ezúttal a Real Madrid és a Sevilla csap majd össze egymással, így a BL-döntő után ismét egy spanyol házidöntőnek lehetünk majd szemtanúi (Tv:Sport1, DigiSport1).

A találkozó sokak szerint egyesélyes, nem sokan hiszik azt, hogy a Sevilla képes lesz legyőzni a nyáron alaposan megerősített, már a legutóbbi szezonban is bombaerős kerettel rendelkező Real Madridot. A tervezett kezdőcsapatokat látván ez hatványozottan igaz lehet, hiszen a madridiaknál szinte egy világválogatott áll fel. Carlo Ancelotti a Casillas, Coentrao, Varane, Ramos, Carvajal, Modric, Kroos, Rodríguez, Ronaldo, Bale, Benzema felállásban küldi pályára csapatát, míg a Sevilla a Beto, Coke, Fazio, Pareja, Moreno, Krychowiak, Iborra, Jairo, Aspas, Vidal, Bacca összeállításban kezdhet.

A neveket elnézve valószínűsíthető a madridi siker, ám a két együttes legutóbbi összecsapását ennek ellenére a Sevilla nyerte 2-1-re még márciusban. Ha a legutóbbi hat egymás elleni mérkőzést nézzük, akkor azért egyértelmüsíthető a madridi fölény, négyet nyertek a királyiak, kettőt a Sevilla.

A madridiak háza táján mindenki egészséges, Cristiano Ronaldo a hírek szerint keményebben edz mint valaha és mindenki kíváncsian várja, hogy James Rodriguez és Toni Kroos milyen játékkal rukkol elő első Real Madridban lejátszandó tétmérkőzésén. Ami a Sevilla csapatát illeti, Ivan Rakitic személyében legjobbjukat vesztették el, de Unai Emery azért igazolt a Barcelonába távozó horvát helyére, mégpedig Grzrgorz Krychowiakot, Aleix Vidalt és Iago Aspast.

A szakértők szerint a Real Madrid kerete minden idők egyik legerősebbike, éppen ezért a Szuperkupa favoritjaként beszélnek Carlo Ancelotti csapatáról. A fogadóirodák nem is adnak nagy pénzt egy esetleges madridi sikerért, viszont érdemes lehet az végeredményre fogadni, hiszen mondjuk egy 3-0-ás Real Madrid győzelem már tízszeres pénzt fizet.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:footballwood.com;cardiffcityfc.co.uk)