Jump to content

A Premier League legjobb nyári üzletei - 2. rész

2014. 08. 13. 11:15

Az átigazolási szezon még javában tart, ám miután az angol Premier League bajnoki sorozata a hétvégén már kezdetét veszi, nem árt megvizsgálni a piacon történt legjobbnak vélt üzleteket. Ezúttal most nem a Sanchezek, a Costák és a Fabregasok szerződtetését vesszük górcső alá, hanem azokat a játékosokat, akikért keveset, vagy egyáltalán nem kellett fizetniük új munkaadójuknak. Ezúttal az ár-érték arány volt a fő szempont.

6. Maurico Isla (a Juventustól a QPR-hoz, kölcsönben)
A védőként és középpályásként is bevethető Isla kiváló játékos, a világbajnokságon ezt Chile válogatottjában bizonyította is. Akár a széleken is tud játszani, de középen érzi igazán jól magát. Az egykoron az Udinese csapatában is megforduló játékos technikás, nagy munkabírású és gyors is, sokak szerint a hiányzó láncszem Harry Redknapp együtteséből.

7. Jordon Mutch (a Cardifftól a QPR-hoz, 6 millió fontért)
A kieső walesiektől szerezte meg Harry Redknap az energikus, gólerős középpályást, akit az egyik legtehetségesebb brit futballistának tartanak és nagy jövőt jósolnak neki. A Queens Park Rangers vezetősége idén nyáron igazán jól erősített, hiszen a fiatal játékos mellett érkezett még a fentebb említett Isla, Rio Ferdinand és Steven Caulker is, már csak egy csatár kéne, hogy teljes legyen az öröm a szurkolók és a vezetőség részéről.

8. Jordi Gomez (a Wigantől a Sunderlandhez, ingyen)
Az angol sajtó sokat bírálta a Sunderland korábbi menedzserét, Paolo Di Caniót, amiért nem feltétlenül a legmegfelelőbb játékosokat hozta a klubhoz. Az olaszt váltó Guy Poyetet viszont dícsérik, ugyanis Jack Rodwell után egy másik kiváló középpályást csábított csapatához, a spanyol Jordi Gomez személyében. Ráadásul amíg Rodwellért 10 millió fontot szurkolt le a szakember, addig a támadásvezetésben igen erősnek tartott Gomez ingyen érkezik.

9. Jack Colback (a Sunderlandtől a Newcastle Unitedhez, ingyen)
A Fekete Macskák szurkolói nehezen emésztették meg, hogy Colback a közvetlen rivális Newcastle együtteséhez igazolt, ám ez a szomszédvár drukkereit nem nagyon hatja meg, hiszen a játékos érkeztével egy igazán kiváló középpályással gazdagodott a keret.

10. Bacary Sagna (az Arsenaltól a Manchester City-hez, ingyen)
Sokak szerint a nyári átigazolási szezon legjobb üzletét kötötte a Manchester City, hiszen Sagna személyében a világ jelenlegi egyik legjobb védőjét szerezték meg, ráadásul úgy, hogy egy fontot sem kellett fizetniük érte. Sagna pályafutása csúcsán van, remekül játszott az Arsenalban, az viszont kérdés, hogy a City-ben mennyit fog játszani. Ugyanis a manchesteriek keretében Pablo Zabaleta volt kiváló a legutóbbi idényben, Pellegrinitől ezért furcsa lépés lenne Sagnará váltani. Ráadásul a hírek szerint amennyiben Dani Alvest árúba bocsájtja a Barcelona, a bajnoki címvédő őt is meg szeretné szerezni, akkor pedig tényleg érthetetlen a francia leigazolása. Az ugyanakkor mindenképpen igaz, hogy a PL-ben, a BL-ben és a különböző honi kupákban érdekelt City keretében jól jön egy tapasztalt és megbízható védő, hiszen borzalmasan hosszú idény elé néznek Angliában.

(Forrás:sportrajongo.hu;uk.eurosport.yahoo.com/Fotó:espn.co.uk)