Jump to content

MU: Rojo és Blind érkezhet, de Di Maria is képben van

2014. 08. 13. 10:15

Az angol Telegraph szerint a Manchester United vezetősége 16 millió fontos ajánlatot tett le a Sporting Lisszabon vezetői elé Marcos Rojoért. Az argentin válogatott védő úgy hírlik, hogy ultimátumot adott a portugál klubnak, hogy adják el a manchesterieknek, akinél pályafutását folytatni szeretné. Louis van Gaal ugyanakkor több vasat is tart a tűzben, Rojo mellett vagy helyett Daley Blind is az Old Trafforda kerülhet, és továbbra is napirenden van Angel Di Maria szerződtetése.

Louis van Gaal hetekkel ezelőtt azt mondta, hogy egy rövid időre leáll a csapat keretének felfrissítésével, ugyanis szeretné megvizsgálni, hogy amennyiben szükséges, akkor mely posztokra kell igazolnia új játékosokat. A holland szakember a háromvédős rendszer részesíti előnyben, ezért olyan futballistákra van szüksége saját bevallása szerint, akik a védekezést is magas fokon űzik, de a támadásokból is ki tudják venni a részüket. Éppen ezért került képbe az argentin Marcos Rojo, valamint a holland Daley Blind. A két játékos közül Rojo szerződtetésére van nagyobb esély, ugyanis a világbajnoki ezüstérmes védő tudatta jelenlegi csapatának a Sporting Lisszabonnak a vezetőségével, hogy a Manchester Unitednél szeretné folytatni pályafutását. A manchesteriek egy 16 millió fontos ajánlattal álltak elő, innentől kezdve a portugálok térfelén pattog a labda.

Ami Blindet illeti, a holland válogatott védő úgy nyilatkozott, hogy jól érzi magát jelenlegi klubjában az Ajaxban, de amennyiben egy nagyobb csapat bejelentkezik érte, fontolóra veszi az ajánlatot. Addig is az amszterdamiakra koncentrál, ám ezeket a kijelentéseket azért vehetjük udvariassági köröknek is, hiszen gyaníthatóan Blind sem sokat gondolkozna egy esetleges manchesteri kalandon, jóllehet Barcelonából is érdeklődnek a 15 millió font értekű védőért.

Az MU-nál továbbra sem tettek le Angel Di Maria megszerzéséről, akiért a hírek szerint 50 millió fontot fizetnének a manchesteri vezetők. Di Maria nem lépett pályára a Real Madrid tegnapi európai Szuperkupa-diadala során (a spanyolok a Sevilla együttesét verték C. Ronaldo két góljával), ez pedig tovább erősíti a szélső klubváltásáról szóló pletykákat, ahogy az is, hogy Ed Woodward az angol klub alelnöke a Szuperkupa mérkőzés alatt tárgyalt a madridi vezetőséggel.

Szigetországi hírek szerint a három játékosért a Manchester United összesen 80 millió fontot fizethet.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:express.co.uk)