Jump to content

Olasz válogatott - Contét pénteken már kinevezik?

2014. 08. 14. 16:39

Olasz sajtóértesülések szerint Antonio Conte megegyezett az Olasz Labdarúgó-szövetséggel, így rövidesen őt nevezhetik ki Cesare Prandelli utódjaként a szövetségi kapitányi poszton. A Juventus korábbi vezetőedzőjének hivatalos kinevezésére valószínűleg péntekig várni kell.

A 45 éves szakember, aki az elmúlt három szezonban olasz bajnok lett a Juventusszal, július közepén, közvetlenül a világbajnokság után távozott a torinói klubtól - némi meglepetésre.

Az olasz sajtó azonban már akkor tudni vélte, hogy Conte lesz a gyenge világbajnoki szereplés miatt lemondó Prandelli utódja. Az elmúlt egy hónapban azonban csend volt Conte és a szövetség körül, de az olasz lapok úgy sejtik, hogy csütörtökön már minden személyes feltételben megegyezett az edző és a szövetség vezetősége.

Ha hinni lehet a híreknek, a háromszoros olasz bajnok tréner 2016-ig szóló szerződést köt az olasz szervezettel, amely éves szinten 4 millió eurót kínál munkájáért – ennél az összegnél a szövetségi kapitányok közül csak az oroszokat irányító Fabio Capello kap többet.

A 20-szoros olasz válogatott középpályás kinevezésére a hírek szerint pénteken kerülhet sor.

(Fotó: soccerroomtoday.com)