Jump to content

Brazília: Dunga keretet hirdetett, sok az új arc

2014. 08. 19. 18:48

Kihirdette keretét a brazil labdarúgó válogatott régi-új szövetségi kapitánya, Carlos Dunga. A játékosként világbajnok, edzőként a Selecaót Konföderációs Kupa-győzelemig vezető szakember mindössze tíz játékost hagyott meg a nyári vb-keretből.

Az új időszakot hirdető Dunga olyan neves játékosokat hagyott ki első keretéből, mint Julio Cesar, Dani Alves, Marcelo, vagy Paulinho. A felsoroltak egytől egyig tagjai voltak a vb-n lebőgő Scolari-csapatnak. A hazai közönség előtt csúnyán leszereplő együttesből a kapust Jeffersont, David Luizt, Maicont, Luiz Gustavót, Fernandinhót, Ramierst, Oscart, Williant, Hulkot és Neymart hívta "vissza" Dunga, ám mellettük több új név is olvasható, akiket többen hiányoltak is a nyári világbajnokságról.

Ilyen többek között Filipe Luís a Chelsea labdarúgója, aki a legutóbbi szezonban az Atlético Madrid tagjaként kiváló teljesítményt nyújtott, spanyol bajnoki címet nyert és BL-döntőt játszott. De említhetnénk még korábbi csapattársát, Mirandát, vagy a Liverpool együttesében szintén kiemelkedően játszó Philippe Coutinhót.

Dunga válogatottja szeptember 6-án Kolumbia, szeptember 10-én pedig Ecuador ellen lép pályára.

Kapusok: Jefferson (Botafogo), Rafael (Napoli)

Védők: Maicon (AS Roma), Filipe Luis (Chelsea), Alex Sandro (FC Porto), Danilo (FC Porto), David Luiz (Paris Saint-Germain), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Gil (Corinthians), Miranda (Atletico Madrid)

Középpályások: Fernandinho (Manchester City), Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg), Elias (Corinthians), Ramires (Chelsea), Everton Ribeiro (Cruzeiro), Ricardo Goulart (Cruzeiro), Oscar (Chelsea), Willian (Chelsea), Philippe Coutinho (Liverpool)

Támadók: Hulk (Zenit St Petersburg), Neymar (FC Barcelona), Diego Tardelli (Atletico Mineiro)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:calcioweb.eu)