Jump to content

Luis Suárez megígérte, nem harap többé

2014. 08. 19. 13:47

Megtörtént Luis Suárez hivatalos bemutatása a Barcelona csapatánál. Az uruguayi fenomén ígéretet tett a klub szurkolóinak, hogy többet nem harap meg senkit, a történteket maga mögött hagyta és immáron csak a jövőre koncentrál. Suárez a 9-es számot kapta a Barcelonánál, melyet korábban olyan nagyságok viseltek, mint Kubala László, vagy a brazil Ronaldo.

Hétfőn a pályán már bemutatkozott új csapatában a Barcelonában Luis Suárez miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hivatalosan is engedélyezte számára, hogy edzéseken és edzőmeccseken részt vehessen. Az uruguayi csatár ezt követően kedden a sajtó munkatársainak is a rendelkezésére állt és első hivatalos interjúját adta, mint Barcelona játékos. Suárezt természetesen a világbajnokságon történtekről faggatták leginkább, mint ismeretes a futballista az Olaszország elleni csoportmérkőzésen megharapta Giorgio Chiellinit, amiért négy hónapos eltiltást kapott.
Suárez a sajtó munkatársai előtt ismét elismerte hibáját, de mint elmondta tanult az esetből és biztos benne, hogy többet nem fog hasonló előfordulni vele.

"Tisztában vagyok azzal, hogy a realitásban kell éljek és elfogadjam a büntetést, és ezúttal is elnézést kérek mindenkitől. Ez immáron azonban a múlt, amit el kell felejteni. Amikor az eset történt nagyon el voltam keseredve, de tudtam, hogy bocsánatot kell kérnem. Túl vagyok rajta, nem szeretném többet előhozni. A lecke világos, tanultam belőle. Hiba volt, de ez már a múlt. A szurkolóknak üzenem, hogy nem kell félniük, többet nem történik hasonló velem" - biztosította a katalán szurkolókat Suárez, hogy nem fogja többet megharapni az ellenfél csapat játékosait.

A hivatalos bemutatás során Andoni Zubizarreta a Barcelona igazgatója egy elkötelezett és hatalmas küzdőszellemmel megáldott játékosként írta le az uruguayit, majd azt is nyilvánosságra hozta, hogy a sajtóban megjelentekkel szemben Suárez nem 75 millió fontba, hanem "csak" 65 millió fontba (81 millió euró) került.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:goal.com)