Jump to content

PL: az MU-ból erősítene a Tottenham

2014. 08. 19. 19:11

Mauricio Pochettino a Manchester Unitedből erősítené meg a Tottenham keretét. A Spurs menedzsere két olyan játékosra vetette ki hálóját, akik közül egyikre sem tart igényt Louis van Gaal, ugyanakkor szép summát zsebelhet be értük. A pénz ráadásul jól is jön az MU háza táján, hiszen ott is várhatóak további erősítések.

A nyári átigazolási szezon zárásának közeledtével még egy utolsó hajrát vágnak ki azok a klubok, ahol van mit a tejbe aprítani. A Tottenham ezek közé a klubok közé tartozik, Mauricio Pochettino pedig nem is tétlenkedik. A Spurs chilei menedzsere a közvetlen riválisnak számító Manchester Unitedtől vásárolna, mégpedig Javier Hernandezt és Marouane Fellainit. Az ügy nem tűnik elsőre annyira bonyolultnak, hiszen a White Hart Lane-en erősíteni szeretnék a keretet, az Old Traffordon pedig egyrészt szűkíteni, másrészt a pénz sem jön rosszul főleg akkor, ha az ember 50-60 millió fontért szeretne játékost vásárolni (Di Maria..).

Pochettino elsősorban a támadósort szeretné erősíteni, amin nem is lehet csodálkozni, ugyanis az előző idényben Erik Lamela és Roberto Soldado sem azt a teljesítményt nyújtotta, amelyet ezen a szinten el lehet várni az ilyen szintű játékosoktól. A 26 éves Chicharitónak aki 152 bajnokiján 59 gólt szerzett az MU színeiben, nagy csodálója a Tottenham szakvezetője, nála valószínűleg nem a padot koptatná, mint Fergussonnál és Moyes-nál.

Ami pedig Fellainit illeti, az Evertonnál szárnyaló, Manchesterben pályafutása egyik legrosszabb idényét teljesítő belga játékos korábban úgy volt, hogy kölcsönben a Napoliba kerülhet, ám a manchesteri vezetők szeretnék végleg eladni.

Pochettino a két játékosért összesen körülbelül 30 millió eurót adna, ami nem tűnik túl gáláns ajánlatnak, lévén csak Fellaini ára a transfermarkt.de adatai alapján 20 millió euró, míg Hernandezt 14 millió euróra taksálják.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:foxsports.com)