Jump to content

Chelsea: Cech beszélőre hívta Mourinhót

2014. 08. 20. 10:08

Petr Cech tíz év után nem számít első számú kapusnak a Chelsea együttesénél. A mai napig a világ egyik legjobb kapusának számító cseh válogatott játékos nem futamodik meg a cserekapus szerepétől, de hosszú távú szerződést addig nem hajlandó aláírni a londoniaknál, amíg nem tisztázza a helyzetet José Mourinhóval, a Chelsea szakvezetőjével.

José Mourinho a nyári felkészülési időszakot követően Thibaut Courtois-t nevezte ki csapata első számú kapusává. Az ügy pikáns természetesen, hiszen Petr Cech közel egy évtizede töltötte be ugyan ezt a szerepet a londoniaknál. Cech a szigetországi beszámolók szerint nem akar megfutamodni, igaz a klub által kínál 2019-ig szóló hosszú távú szerződést sem írja alá addig, amíg nem tárgyalt José Mourinhóval a jövőjét illetőleg. A portugál szakvezető természetesen szeretné, ha a rutinos cseh kapus maradna, ki nem akarna két ilyen hálóőrrel együtt dolgozni. A mértékadónak azért nem feltétlenül nevezhető The Sun véleménye szerint Cech mérhetetlenül elkeseredett Mourinho döntését követően és el akarja hagyni a londoni klubot. Állítólag azért neheztel Mourinhóra, mert mindössze egy órával a Burnley elleni idénynyitó előtt tudta meg, hogy a padon kezd, nem pedig a kapuban, ám ezt nagyon nehéz elhinni.

Cech beszélgetést kezdeményezett Mourinhóval, ám szinte biztosra vehető, hogy a portugál Courtois mellett fog kiállni, aki 22 évesen a biztos jövőt jelenti a Chelsea-nél kapus poszton. Utóbbi amúgy szintén megszólalt az ügyben és kijelentette, hogy nagyon szeretné maradásra bírni kollégáját, aki mentorként borzasztóan sokat segíthetne neki az idény során.

A klub mindkét kapusnak adott szerződéshosszabbítási ajánlatot, Courtois-t 2019-ig láncolnák magukhoz dupla annyi fizetésért, mint amennyit most kap, míg Cech esetében nem ismert a kontraktusban foglaltak. A 32 éves rutinos kapus amúgy nem adja fel a harcot, beszámolók szerint tegnap, szabadnapján is edzésre jelentkezett és miután a kapusok életében bármikor jöhet egy hullámvölgy, ami akár a kezdőből való kikerülést is jelentheti, Cech jól teszi, hogy ugrásra kész, ráadásul januárban a téli átigazolási szezonban még mindig ráér váltani. Kérőkben aligha lesz hiány.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:sportsmole.co.uk;harianjogja.com)