Jump to content

MU: Xabi Alonso érkezhet - sajtóhír

2014. 08. 21. 15:16

Egybehangzó sajtóértesülések szerint Xabi Alonso a Manchester Unitedben köthet ki. A Premier League tavalyi hetedik helyezettje, amely nyitómérkőzését elbukta a Swansea ellen az elmúlt hétvégén nagyon szeretné megszerezni a spanyol válogatott középpályást, ám az ügyet nehezíti, hogy Sami Khedira nem hajlandó aláírni szerződéshosszabbítási ajánlatát, így egyelőre nem tudni, hogy megy-e vagy marad Madridban.

Louis van Gaal az angol sajtó szerint mindenképpen szeretné megszerezni Alonsót, miután a Juventus nagoyn úgy tűnik, hogy nem adja Arturo Vidalt, a másik kiszemelt, Kevin Strootman (AS Roma) pedig sérülése miatt idén nem biztos, hogy bevethető lesz. Alonsóval kapcsolatban az Express azt írja, hogy Madridban nem voltak megelégedve ahogy visszatért a felkészülési időszak kezdetére, a hírek szerint komoly súlyveszteséggel jelentkezett az első edzést megelőző orvosi vizsgálatra.

A manchesterieknek nagy szükségük lenne egy védekező középpályásra, és miután Alonso a Liverpoolban korábban már bizonyította, hogy Angliában is megállja a helyét, egyértelműen jó választásnak tűnik van Gaaltól. A kérdés, hogy mit szólnak mindehhez Madridban. A királyiaknál nagy a fejetlenség az utóbbi napokban, ugyanis Angel Di Maria kérvényezte, hogy eladják, míg Sami Khedira nem hajlandó meghosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződését, ugyanakkor jelezte, kitöltené kontraktusát. Khedira lehet az, aki megfúrja van Gaal terveit, ugyanis amennyiben eladják - és miért ne adnák el, ha idén még szép summát kaphatnak a németért - akkor Alonsónak maradnia kell, hiszen a poszton hatalmas űr keletkeznek mindkettőjük távozásával.

Sok a kérdés tehát az ügylettel kapcsolatban, ám van Gaalt szorítja az idő, hiszen az átigazolási szezonból már nincs sok hátra, ráadásul a klasszisokat is kezdik elkapkodni a riválisok.

(Forrás:sportrajongo.hu;express.co.uk/Fotó:dailymail.co.uk)