Jump to content

Paul Gascoigne visszatér!

2014. 08. 21. 14:58

Az angol labdarúgás fenegyereke Paul Gascoigne visszatér a pályára. A Newcastle, a Tottenham a Lazio és a Glasgow Rangers korábbi legendás labdarúgója egy helyi csapat, a Bournemouth FA negyedik ligás együtteséhez, az Abbeyhez igazolt. A 47 éves támadó minden hivatalos papírral rendelkezik, így csupán edzőjén múlik, hogy mikor küldi pályára.

Paul Gascoigne mindig is híres volt arról, hogy sokkolja a közvéleményt és a sajtót is egyaránt. Ezúttal sincs ez másképp, ám szerencsére most nem egy újabb visszaesésről, vagy balesetről, esetleg balhéról van szó, hanem arról, hogy 47 évesen ismét igazolt labdarúgó lesz. Az 57 szeres angol válogatott játékos, aki az 1990-es világbajnokságon elődöntőig vezette a háromoroszlánsokat, 1996-ban pedig máig emlékezetes gólt szerzett az angliai Eb-n az örök rivális skótok ellen, egy barátjának, az Abbey Fc menedzserének, a civilben taxisofőr Chris Fosternek mondott igent, sőt még az igazolását is aláírta, tehát valóban pályára léphet.

Gascoigne új csapata az Abbey, a Bournemouth szövetség negyedik ligájában tanyázik, egy amatőr liga, melynek mérkőzéseit szombaton vagy vasárnap rendezik. A szövetség a BBC-nek megerősítette, hogy Gascoigne-t valóban leigazolt a klub, így akár a soron következő hétvégén játékra jelentkezhet.

Kérdés, hogy milyen erőállapotban van a Newcastle együttesétől 1988-ban akkori brit rekordnak számító 2.3 millió fontért a Tottenhambe igazoló futballista, aki az utóbbi években inkább alkoholproblémáival hívta fel magára a figyelmet. Mindenesetre jó hír, hogy Gazza a labdarúgás felé fordult, így legalább van remény arra, hogy távol tartja magát a bároktól és az alkoholtól, amely miatt soha sem futotta be igazán azt a karriert, amelyet jósoltak neki és amelyre predesztinálva volt.

(Forrás:sportrajongo.hu;uk.eurosport.yahoo.com/Fotó:atakuj.com)