Jump to content

PL: Fernando Torres Rómában köthet ki

2014. 08. 21. 15:42

A The Times szerint elvállhatnak az útjai Fernando Torresnek és a Chelsea együttesének. A 2011-ben rekord áron igazolt spanyol válogatott csatár nem tartozik José Mourinho kedvencei közé, ráadásul a portugáls zemet vetett Destróra, az AS Roma csatárára, akit mindenképpen megvásárolna, Torrest pedig előbb kölcsönbe adná a fővárosiaknak, majd végleg megválna tőle.

Fernando Torres az Atlético Madridban eltöltött ideje után igazolt a Premier League-be, ahol a Liverpool együttesében ontotta gólokat. Nem csoda, hogy Roman Abramovic, a Chelsea milliárdos tulajdonosa 2011-ben megvásárolta, igaz az érte adott 50 millió fontot már akkor többen sokalták. Torres soha sem bizonyította, hogy csak a felét is megérné ennek az összegnek, a Chelsea színeiben lejátszott 110 PL mérkőzésen mindössze 20 gólt szerzett, amely igen vérszegény mutatvány egy ekkora és ilyen drága klasszistól. Torresszel kapcsolatban az átigazolási szezon során többször felmerült, hogy eladják, ám eleddig mégis maradt a Chelsea kötelékében, ám a hírek szerint ez nem tart sokáig.

José Mourinho ugyanis szeretné megvásárolni az AS Roma együttesétől Mattia Destrót, akinek értékét a Transfermarkt.de 17 millió euróra taksálja, ugyanakkor az nem egyértelmű, hogy fizetne-e érte ennyit, vagy Torrest is bevenné az ügyletbe. A spanyol ára mindenesetre a német oldal szerint 12 millió euró, tehát egy az egyben biztos nem lehet cserealap a mostanság leginkább kihagyott helyzeteiről elhíresülő csatár. A szigetországi sajtó azt írja, hogy a portugál 20 millió fontot adna Destróért, Torrest pedig egy évre kölcsönbe engedné át a Serie A legutóbbi ezüstérmesének.

Destro 2012 óta erősíti a rómaiakat, 41 mérkőzésen eddig 19-szer volt eredményes, tehát enyhén szólva is jobban termel, mint Torres, így igen csak kérdéses, hogy Rudi García hajlandó-e megválni egyik legjobbjától.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:theguardian.co.uk)