Jump to content

Az USA vb-hős kapusa visszavonul

2014. 08. 22. 09:10

Tim Howard bejelentette, hogy a következő idényben részlegesen visszavonul, legalábbis a válogatottban nem kíván pályára lépni. Az angol Premier League-ben szereplő Everton alkalmazásában álló kapus azért döntött így, mert szeretne több időt tölteni a családjával.

„A családomért hoztam meg ezt a döntést, melyet nagyon fontosnak tartok – kommentálta döntését Howard. – Jövő ősztől ismét rendelkezésére állok majd a válogatottnak és kész leszek megharcolni a pozíciómért.”

Tim Howardról mindig is köztudott volt, hogy kiváló kapus, ám a brazíliai világbajnokságon a Belgium ellen elveszített 2-1-es mérkőzés során világklasszis teljesítményt nyújtott. A Team USA kapusa 15 védést mutatott be, ami vb-rekordnak számít, legalábbis 1966 óta, amióta a statisztikai adatokat elkezdték lejegyezni.

Az amerikai válogatott szövetségi kapitánya, Jürgen Klinsmann Twitter-oldalán a következőket írta Howard bejelentését követően:

„Beszéltem Timmel és teljes mértékben elfogadom a döntését. Az Evertonnál figyelni fogom, és visszavárom jövő ősztől” – szólt a kapitány „üzenete”.

Howard időszakos visszavonulásának két ember biztosan nagyon örül, az egyik Brad Guzan az Aston Villa kapusa, a másik pedig Nick Rimando aki a Real Salt Lake csapatát erősíti, ők ketten harcolnak ugyanis Howard egyes számú mezéért.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:abcnews.go.co;mashable.com)