Jump to content

PL: a chilei csatár a QPR-t választotta pedig az Arsenal is vitte volna

2014. 08. 22. 08:40

Harry Redknapp és a Queens Park Rangers vezetői valamit nagyon jól csinálnak, ugyanis egyre másra igazolják az olyan játékosokat, akikért a komolyabb csapatok is sorban állnak. A QPR legfrissebb szerzeménye az az Eduardo Vargas, akit az Arsenal is kiszemelt, de úgy tűnik, hogy Arséne Wenger túl sokat gondolkodott, Redknapp és stábja megelőzte.

A chilei Vargas a Napoli együttesét hagyta el a londoniak kedvéért, ráadásul kölcsönben fogja első idényét a Premier League-ben tölteni. A 24 éves csatárért kis túlzással fél Európa sorban állt, ám ő mégis Harry Redknapp együttesét választotta.

"Azért jöttem a Premier League-be, hogy megmutassam mit is tudok. Nagyon boldog vagyok, hogy a QPR csapatának a tagja lehetek. A Premier League egy nagyon érdekes liga, elképesztően nagy a versenyhelyzet a csapatok között, nem véletlen, hogy Európából rengeteg neves játékos választja ezt a bajnokságot. Az egyik legnagyobb erősségem a gyorsaságom, ezt szeretném itt is kamatoztatni. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni annak érdekében, hogy a legjobbamat nyújtsam és ezzel segítsem csapatomat" - üzent a londoni csapat szurkolóinak Vargas.

Harry Redknapp szerint Vargas jóllehet valóban gyors, de nem ez az egyetlen erőssége, gólérzékeny és támadóként több poszton is bevethető, lehet szélső és lehet 9-es is, a támadósor minden területén otthon érzi magát.

Vargas a legutóbbi idényt a Valencia együttesében töltötte, 25 mérkőzésen 5 gólt szerzett, míg a chilei válogatottban 32 fellépése során 15-ször volt eredményes, legutóbb a brazíliai vb-n Spanyolország ellen. Vargas amúgy válogatottbeli csapattársával, Marucio Islával is együtt fog játszani, aki szintén kölcsönbe érkezett a QPR-hoz, csak éppen a Juventustól. Vargas amúgy Fer, Isla, Rio Ferdinand, Jordon Mutch és Steven Caulker után Harry Redknapp hatodik nyári igazolása.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:imageion.net)