Jump to content

Németország: Mario Gomez a Nationalelfbe vágyik

2014. 08. 25. 15:01

Szeretne újra meghívót kapni a német labdarúgó-válogatottba Mario Gomez, a Fiorentina támadója, aki a nyári brazíliai világbajnokságon nem lehetett ott, miután a sérülései miatt sokat kihagyott. Gomeznek egy riválissal biztos, hogy kevesebb lesz, hiszen a világbajnoki gólrekorder, Miroslav Klose pár hete jelentette be, hogy visszavonul a válogatottságtól.

Mario Gomez legutóbbi idénye nem úgy sikerült, ahogy azt várta. A Bayern Münchentől a Fiorentinába igazoló klasszis megsérült - pedig ígéretesen indult a szezon a számára -, ezért a bajnokság nagy részét ki kellett hagynia, ráadásul lemaradt a vb-ről is, ahol társai aranyérmet nyertek. A 29 éves futballista korábban 59-szer szerepelt a nationalelfben és 25 gólt szerzett, de legutóbb egy éve, Paraguay ellen játszott a csapatban.

„Természetesen vissza akarok és vissza is fogok térni a válogatottba – nyilatkozott Gomez a Sport Bild című magazinnak. – A felkészülésem az új évadra jól sikerült, s az egész csapattal együtt várjuk az idény rajtját.”

A Bayern München volt játékosa a történtek után nem csoda, hogy úgy jellemzi a legutóbbi szezont, mint „pályafutása legcsúnyább” idénye. Joachim Löw szövetségi kapitány a napokban jelöli ki keretét a szeptember 3-i, Argentína elleni felkészülési mérkőzésre – a vb-döntő „visszavágójára” – ahol Miroslav Klose és Philipp Lahm is elbúcsúzik hivatalosan a Nationalelftől. A német válogatott négy nappal később már Európa-bajnoki selejtezőt játszik, amelyen Skócia lesz az ellenfél, ki tudja, talán éppen ez lesz az a találkozó, ahol Gomez ismét lehetőséget kap a bizonyításra.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:italianfootballdaily.com)