Jump to content

Di Maria Manchesterben folytatja, ő az új 7-es - hivatalos

2014. 08. 26. 20:59

Lezárult az átigazolási szezon szappanoperája, Angel Di Maria a Manchester Unitedben folytatja pályafutását. Az argentin támadót brit átigazolási rekordot jelentő 59.7 millió fontért vásárolta meg a manchesteri alakulat, Di Maria a legendás 7-es mezt kapja majd.

Angel Di Maria öt évre írt alá Louis van Gaal együtteséhez, amely 75 millió eurót fizetett a Real Madridnak a játékosért. Az argentin támadó a mágikus 7-es mezt kapja, melyet előtte olyan nagyságok viseltek a klubnál, mint George Best, Bryan Robson, Eric Cantona, David Beckham, vagy legutóbb Cristiano Ronaldo.

Di Maria pályafutása során a Manchester United lesz a negyedik klub melynek színeiben pályára lép. 2005-ben a Rosario Central együttesében kezdte profi karrierjét, majd 2007-ben áttette székhelyét Európába és a Benfica együtteséhez igazolt. A Real Madrid innen vásárolta meg 2010-ben és az itt eltöltött négy esztendő alatt 124 találkozón 22 gólt szerzett. Az előző idényben 22 gólpassz fűződött a nevéhez, ennyit a top-bajnokságokban játszó futballisták közül senki sem jegyzett.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:twitter)