Jump to content

Király Gábor a Fulhamben folytatja

2014. 08. 26. 17:45

Pár hete lehetett hallani először, hogy a Ricardo Moniznál kegyvesztetté váló Király Gábor esetleg a Fulham együttesében folytathatja pályafutását. A pletykák igaznak bizonyultak, a 90-szeres válogatott kapus valóban Angliába igazol, és a Felix Magath irányította másodosztályú Fulhamb játékosa lesz.

A 38 éves kapus a kiralygabor.eu beszámolója szerint egy plusz egy éves szerződést kötött a londoniakkal. A portál beszámolója szerint Király csaknem 100 millió forintnak megfelelő összegért vált klubot.

„Öt évet töltöttem az 1860 Münchennél, csodálatos időszaka volt az életemnek. Rengeteg embert megismertem, nagyon sokat tanultam és tapasztaltam. A jövőben is követni fogom az 1860 München körüli történéseket, de most úgy hozta az élet, hogy visszatérjek a szigetországba. Nem ismeretlen számomra az angol közeg, hiszen csaknem százötven mérkőzésen védtem. Érdeklődtem Gera Zolinál, aki három, és a müncheni csapattársamnál, Moritz Volznál, aki hat évet töltött a Fulhamnél. A legrégebbi londoni klubban megtiszteltetés játszani, és mindent megteszek, hogy hozzásegítsem a csapatot a feljutáshoz. Az egész család költözik Londonba, a gyerekek már ott kezdik az iskolát szeptembertől – nyilatkozta Király Gábor a kiralygabor.eu-nak, majd megköszönte az 1860-szurkolóinak, hogy mellette álltak és küzdöttek a csapatért.

Király Gábor 2009 után igazol vissza a szigetországba, ahol 2004-től három éven át a Crystal Palace kapusa volt. A Palace vezetősége 2006-ban kölcsön adta a kapus a West Ham Unitednek, majd az Aston Villa csapatában is védett Király, aki ezt követően két éven át a Burnley futballistája volt.

(Forrás:sportrajongo.hu;nso/Fotó:fourfourtwo.hu)