Jump to content

Messi: közel a 400. gól és a csúcsdöntés

2014. 08. 26. 11:56

Mindössze két találat választja el Lionel Messit, az FC Barcelona argentin szupersztárját attól, hogy megszerezze pályafutása 400. gólját. A katalánok klasszisa minden bizonnyal még az idei évben átadja a múltnak a spanyol bajnoki gólrekordot is, az Atletic Bilbao legendájától ugyanis mindössze hat találat választja el.

Szokás szerint jól kezdte az idényt Lionel Messi, az FC Barcelona világsztárja. A klub honlapjának beszámolója szerint a négyszeres aranylabdás dél-amerikai támadó - aki a katalánoknál 356, a nemzeti csapatban pedig 42 alkalommal volt eredményes - sorozatban az ötödik szezonjában kezdett góllal, illetve gólokkal, hiszen az Elche elleni vasárnapi szezonnyitón kétszer talált a hálóba.

Messi a Primera Divisiónban immáron 245 gólnál jár, és mindössze hat találattal van lemaradva az örökranglistán élen álló Telmo Zarrától, aki 1940 és 1955 között hatszor nyert gólkirályi címet az Athletic Bilbao színeiben. Nem nehéz megjósolni, hogy Messi még az idei naptári évben lehagyja a csúcstartót, sőt ha olyan mennyiségben termeli a gólokat, hogy az utóbbi időszakban, akkor nem hónapok, hanem csak hetek kérdése, hogy mikor áll az örökranglista élére.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:hiilkubad.com;scommessemondiali2014.com)