Jump to content

Xabi Alonso a Bayern Münchenben folytatja - sajtóhír

2014. 08. 27. 22:31

Spanyol sajtóértesülések szerint szenzációs bejelentés készülődik a Bayern München háza táján. A bajorok ugyanis órákon belül bejelenthetik Xabi Alonso érkezését. A 32 éves játékos, aki a mai napon jelentette be visszavonulását a spanyol válogatottban való szerepléstől Pep Guardiola első számú választása az egyaránt sérült Javi Martinez és Thiago Alcantra pótlására.

Xabi Alonso leigazolása az átigazolási szezon egyik legnagyobb szenzációja lenne a bajorok részéről, akik a mai napon mutatták be amúgy új védőjüket, Mehdi Benatiát. Alonso szintén sokat szerepelt az átigazolási piac főszereplői között, ám leginkább a Manchester United került vele kapcsolatban szóba, a Bayern Münchent egyszer sem emlegették az esetében. A színfalak mögött azonban gyaníthatóan zajlottak már a tárgyalások, ugyanis az AS is tényként kezelik, hogy a Madridban boldogtalan BL-győztes, világ és Európa-bajnok játékos Münchenbe teszi át székhelyét.

Alonso tökéletes pótlása lenne honfitársainak, az egyaránt sérüléssel bajlódó Javi Martineznek és Thiago Alcantrának, akiknek kidőlésével komoly lyuk keletkezett a bajorok középpályáján. A Bayern a hírek szerint 10 millió eurót kínálnak Alonsónak fizetésként, akinek az árát a Transfermarkt.de 8 millió euróra taksálja és akiért az FC Bayern állítólag 5-10 millió euró közötti összeget áldozna.

Az Eurosport szakértői szerint Alonso átigazolásával mindkét klub jól járna, hiszen a madridiak középpályáján elég nagy a túljelentkezés többek között az ex-müncheni Toni Kroos érkezésével, míg a münchenieknek nagyon kéne egy megbízható és rutinos középpályás, aki a védekezésből is hatékonyan ki tudja venni a részét, de a támadásokat is megfelelően tudja támogatni.

Az ügy végére órákon belül pont kerülhet, hiszen az átigazolási szezon a végéhez közeledik. Egy biztos, a Bayern valóban jól járhat Alonso érkezésével, hiszen egy nagy munkabírású, világklasszis játékost igazolhat. Ami pedig a Real Madridot illeti, úgy tűnik Perezék visszatértek rossz szokásukhoz, miszerint a meghatározó és sokat bizonyított játékosaikat feláldozzák azokért, akikkel megfelelő számú mezt lehet eladni. Ezt az utat egyszer már végig járták, szépen bele is buktak...