Jump to content

Bajnokok Ligája: kialakult a mezőny, de ki az a Cosmin Moti?

2014. 08. 28. 08:50

Szerda estére kialakult a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblás mezőnye. A találkozók közül a Ludogorec-Steaua összecsapás ért véget a legkésőbb, ez is szolgáltatta a legtöbb izgalmat. Történt ugyanis, hogy a hazai bolgár együttestől kiállították a kapust, helyére egy mezőnyjátékos állt be, aki a tizenegyespárbajban két büntetőt is kivédett. Ja, és mindezt honfitársai ellen tette.

Az úriember neve Cosmin Moti, de szerda estig még a legszakavatottabb futballdrukkerek sem tudták, hogy ki ő. Nos, a román játékos gondoskodott arról, hogy egy életre megjegyezzük a nevét, ugyanis a Logodorec-Steaua mérkőzésen miután kiállították a bolgár csapat kapusát, ő állt a kapuba. Az összecsapás utolsó percében a Lugodorec Wanderson góljával mentette hosszabbításra a csatát, majd a 11-es párbajban Moti két büntetőt is fogott honfitársaival szemben. A bolgár együttes tovább, Moti pedig a mennybe ment.

Szintén a 32-es mezőny tagja az Arsenal, amely Alexis Sanchez góljával 10 emberrel harcolta ki a továbbjutást a Besiktas ellen. Arséne Wenger együttese sorozatban 17-szer is ott van a BL-ben, ez azért igen komoly teljesítmény, főleg, hogy még selejtezős mérkőzésen soha sem kapott ki a londoni csapat.

Kiesett viszont a Napoli, ráadásul úgy, hogy az Athletic Bilbao 0-1-ről fordított ellene. A spanyolok 3-1-re nyertek, így növelték a spanyol kontingens számát a főtáblán. A németek sorozatban a második évben megint négy csapattal képviselik magukat, a Bayern a Dortmund és a Schalke mellett a Leverkusen is ott van a 32 között.

Szintén a mezőny tagja a Malmö, amely 3-0-ra verte Gulácsi Salzburgját.Svéd csapat legutóbb 14 éve volt tagja a BL elit mezőnyének. A Malmö továbbjutása amúgy választ adott arra a kérdésre, hogy vajon idén lesz-e magyar a BL legjobb 32 csapata között. A válasz tömören: nem.

A csoportkör sorsolását ma kora este, 17:45-től tartja az UEFA.

Kalapok (a négy kalapból egy-egy csapatot húznak egy-egy csoportba, azonos országbeliek nem kerülhetnek ugyanabba a csoportba):

1. kalap: Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Chelsea, Benfica, Atletico Madrid, Arsenal, Porto

2. kalap: Schalke, Borussia Dortmund, Juventus, Paris Saint-Germain, Shakhtar Donetsk, Basel, Zenit, Manchester City

3. kalap: Olympiakos, CSKA Moszkva, Ajax, Liverpool, Sporting, Galatasaray, Athletic Bilbao, Leverkusen

4. kalap: Anderlecht, Roma, APOEL, BATE Borisov, Maribor, Monaco, Malmö, Ludogorec

Bajnokok Ligája-selejtező, 4. forduló, visszavágók

Bajnokok ága:

Malmö (svéd)-Salzburg (osztrák) 3-0 (2-0)
Továbbjutott: a Malmö 4-2-es összesítéssel.

Ludogorec (bolgár)-Steaua Bucuresti (román) 1-0 (0-0, 1-0, 1-0) - tizenegyesekkel: 6-5
Tj: a Ludogorec 1-1-es összesítés, és hosszabbítás után tizenegyesekkel.

Nem bajnokok ága:

Arsenal (angol)-Besiktas (török) 1-0 (1-0)
Tj: az Arsenal 1-0-s összesítéssel.

Bayer Leverkusen (német)-FC Köbenhavn (dán) 4-0 (3-0)
Tj: a Bayer Leverkusen kettős győzelemmel, 7-2-es összesítéssel.

Athletic Bilbao (spanyol)-SSC Napoli (olasz) 3-1 (0-0)
Tj: az Athletic Bilbao 4-2-es összesítéssel.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:101greatgoals.com)