Jump to content

AC Milan: Torres érkezik - hivatalos

2014. 08. 30. 08:04

Fernando Torres az olasz AC Milan együttesében folytatja pályafutását, mégpedig két éven át kölcsönben. A szokatlan kondíciókra a spanyol játékos klubja a Chelsea is áldását adta, Torres pedig a játéklehetőség és formája visszanyerésének reményében csillagászati fizetésének egy igen komoly részéről is lemondott.

Fernando Torres szenvedése véget ért, a spanyol játékos Milánóban teszi át székhelyét a sikertelen londoni éveket követően. Torres 2011-től volt a Chelsea játékosa, ám a Liverpoolban mutatott formáját nem, hogy nem tudta megismételni, de még csak meg sem közelítette. A három éve brit átigazolási rekordot jelentő 50 millió fontért megvásárolt világ és Európa-bajnok, BL-győztes csatár a Chelseanél eltöltött évek alatt 110 mérkőzésen mindössze 20 gólt szerzett, a Liverpoolban kevesebb összecsapáson (102) 65 találatig jutott.

Torres átigazolásáról a Chelsea menedzsere, José Mourinho tegnap még igen csak mellé beszélt, ám akkor már szinte csak az aláírások hiányoztak a szerződésekről. Torres két évre kölcsönbe kerül Milánóba, évente 3.5 millió eurót fog keresni, ami meg sem közelíti a Londonban kapott fizetését, ám Filippo Inzaghi legalább nem a harmadik számú csatárként számol majd vele.

Torres az olasz sajtó beszámolója szerint már megérkezett Rómába, ahol részt vesz az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd aláírja szerződését. A Twitteren Cesc Fabregas már el is búcsúzott tőle, a londoniak játékmestere sok sikert kívánt barátjának élete új kalandjához.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:football.fr)