Jump to content

MU: Falcao érkezik de csak kölcsönbe

2014. 09. 01. 13:05

Egybehangzó angol sajtóhírek szerint Falcao a Manchester Unitedben folytatja pályafutását, igaz ebben a szezonban csak kölcsönben. A manchesteriek azonban a megállapodás értelmében opciós joggal rendelkeznek, ami annyit tesz, hogy az idény végén megvásárolhatják a kolumbiai gólvágót.

Úgy tűnik lezárulhat végre a Falcao-saga, amelyben újabb és újabb szereplők jelentek meg, majd léptek ki. A nap elején még úgy volt, hogy a Manchester United és a City, valamint az Arsenal verseng Falcaóért, ám a déli órákra már kikristályosodott a helyzet. Az Arsenalt londoni hírek szerint soha nem is érdekelte a kolumbiai, Wenger inkább védőt keres még az átigazolási piac zárása előtt, ráadásul olyat, amely védekező középpályásként is bevethető. Ami a City-t illeti, ennyire sok pénzt nem akartak költeni játékosra, így maradt a Manchester Untied, amely viszont foggal körömmel ragaszkodott Falcaóhoz. A kolumbiai érkezésének reményében Chicaharitót át is passzolták a Real Madridnak kölcsönbe, így már egy napja biztossá vált, hogy a Real sem harcol a Monaco csatáráért.

A Manchester United a hírek szerint 200 ezer fontos heti fizetést ad az egy évre kölcsönbe érkező Falcaónak, jövő nyáron pedig 65 millió fontért megvásárolhatja. A dolog itt kezd érdekesebb lenni, ugyanis egyes sajtóhírek szerint jövő nyáron már a Real is beszáll a licitbe, ugyanis Chicharitót csak azért vették kölcsön, mert nem tudtak költeni többet, viszont kellett nekik egy támadó, de a mexikói csak vészmegoldás.

Mindenesetre a jövő nyári átigazolási szezon sem lesz unalmas, ahogy a manchesteri derbi sem, elég ha csak a két csapat támadóegységének névsorát nézzük: Aguero, Jovetic, Negredo, Dzeko, Di Maria, Rooney, Van Persie, Falcao...

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:independent.co.uk)