Jump to content

Átigazolás: nagy volt a hajrá

2014. 09. 02. 09:44

Hétfő éjfélkor hivatalosan is bezárt a nyári átigazolási piac. A csapatok igen komoly hajrát csaptak, természetesen a főszerep ismét a Premier League-ben szereplő együtteseké volt. A Manchester United hivatalosan is bejelentette Falcao érkezését, míg az Arsenal az utolsó pillanatokban megszerezte az MU-tól Danny Welbecket. A Bundesligában is volt mozgás, de távolról sem akkora, mint a szigetországban.

Ahogy azt várni lehetett Radamel Falcao a Manchester Unitedbe igazolt, a kolumbiai gólvágó a PL legjobban fizetett játékosa lesz, heti közel 380 ezer fontos fizetésével. Falcao a Monacót hagyta el, jövőre az MU megvásárolhatja, de akkor már a Real Madrid is beszáll a játékba a hírek szerint. A manchesteriek azért nem csak a támadóegységet erősítették, elhozták az Ajaxtól Daley Blindet aki 14 millió fontért érkezett négy plusz egy évre. Louis van Gaalék amúgy nem csak vásároltak, hanem eladtak is mégpedig Danny Welbecket aki Londonban az Arsenalnál folytatja, mégpedig nem kölcsönben, hanem végleg. Az ügylet titokzatos, ugyanis az átigazolási díjat és a szerződés időtartamát nem hozták nyilvánosságra.

A másik manchesteri csapat, a City Olaszországba a Fiorentinának kölcsönözte ki válogatott védőjét, Micah Richardst, míg Álvaro Negredót a Valenciának adták kölcsönbe. A Newcastle nem vett, hanem adott mégpedig Mapou Yanga-Mbiwát az AS Roma együttesének.

Ami pedig a Bundesligát illeti, az utolsó pillanatokban Lewis Holtby a Hamburg játékosa lett, a Tottenham játékosa az idény végéig kölcsönbe érkezik. A Borussia Dortmund ebben az átigazolási szezonban is vissza tudott vásárolni egy játékost, ezúttal a japán Kagawát, akinek a Manchester Unitednél nem igazán jöttek be a számításai. Amúgy egy kimutatás szerint a Bundesliga csapatai a mostani átigazolási szezonban 283.7 millió eurót költöttek transzferekre, míg az eladásokból 198.1 millió folyt be összesen. Ezek az összegek nagyon elmaradnak a Premier League-ben repkedő milliók mögött, hiszen csak a Liverpool egymaga költött több mint 120 millió fontot és akkor még a 200 millió körül költő Manchester Unitedről nem is beszéltünk.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:twitter)