Jump to content

MU: Beckhamet elkeserítette Welbeck eladása

2014. 09. 02. 15:39

Mike Phelan, az MU korábbi asszisztense után a klub ikonjának számító David Beckham is kritizálta egykori csapatát azért, amiért eladta az Arsenalnak Danny Welbecket. Beckham a PL-rekordot jelentő 59.7 millió fontért megvásárolt Di Mariáról is beszélt, sőt figyelmeztette az argentínt.

"Az Arsenal egy nagyon jó és tehetséges fiatal angol játékossal gazdagodott" - kommentálta David Bekcham Danny Welbeck eladását. A játékos mint ismeretes a Manchester Unitedtől igazolt az Arsenalba 16 millió fontért. A manchesteri akadémián nevelkedett játékos eladását Sir Alex Fergusson korábbi asszisztense, Mike Phelan is kritizálta, mondván a manchesteri klub szembe megy az elveivel és elveszíti az identitását, ha a játékosok kinevelését nem tartja a továbbiakban fontosnak.

Beckham szerint Welbeck eladása szomorú nap a klub történetében.

"Látni, hogy elhagyja a Manchester Unitedet egy szomorú dolog. Nyolc éves korától fogva a csapat tagja, a szíve Manchesterért dobogott" - mondta a klub korábbi csapatkapitánya a fiatal játékosról, aki 53 PL mérkőzésen játszott az MU színeiben kezdőként, további 39 alkalommal pedig csereként állt be.

Welbeck helyzete nem volt könnyű, hiszen Louis van Gaal a posztjára igazolta Falcaót, míg Angel Di Maria korábban érkezett a csapathoz, tehát riválisokban nem volt hiány, ráadásul mindkettő eredményesebb és tapasztaltabb futballista.

Beckham az argentin Di Mariáról sem feledkezett meg, nagyon tehetségesnek nevezte utódját és figyelmeztette, hogy élvezzen ki minden pillanatot amelyet a klubnál ikonikusnak számító 7-es mezben tölt, mert minden bizonnyal azok lesznek a legbüszkébb pillanatai pályafutása során.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó.digitalspy.co.uk)