Jump to content

Nagyágyúk: az átigazolási szezon legjobb vételei

2014. 09. 02. 12:00

Hétfőn éjfélkor hivatalosan is lezárult az átigazolási szezon. A zárás előtti percekben még nagy volt a rohanás, fontos üzletek köttettek meg, sokak szerint a legjobbak. Ezúttal az átigazolási szezon öt legjobb igazolását vizsgáljuk, természetesen a lista szubjektív.

Az ötödik helyen Javier Hernandez neve olvasható a litán, aki egy szezonon át a Real Madrid játékosa lesz. Chicharito első PL idényében 20 gólig meg sem állt, ám utána alább hagyott a lendület, sokak szerint a környezetváltozás jót fog tenni a fiatal mexikóinak. A gólerős csatár ezúttal olyanoktól kapja majd a labdát, mint Bale vagy Toni Kross és azért valószínűleg C. Ronaldo is passzol majd néha neki, szóval meglepetés lenne, ha a madridi váltás nem jönne be Hernandeznek. Aztán, hogy mi lesz a folytatás jövő nyáron, arról semmi biztosan nem lehet tudni.

A negyedik helyen Daley Blind áll, aki az Ajaxból érkezett az átigazolási szezon utolsó pillanatában a Manchester Unitedhez. A holland vb-sztár 14 millió fontért cserélt csapatot és a védőkben amúgy is rosszul álló MU nagy csillaga lehet a jövőben, főleg ha olyan teljesítményt nyújt majd, mint a brazíliai tornán.

Az olasz válogatott csatár, Alessia Cerci a harmadik a listán, aki a Torino csapatát hagyta el a BL-döntős Atletico Madrid kedvéért. A szélső kiváló szezont zárt legutóbb, 13 gólnál állt meg, nem véletlenül volt kerettag az olaszok vb-csapatában. A spanyol bajnokság feküdni fog neki és amennyiben úgy termel, mint legutóbb a Serie A-ban, akkor a Primera División egyik nagy sztárja lehet az idény során.

Az átigazolási szezon hajrájában nagyot húzott Arséne Wenger, aki önmagához képest elképesztő pénzszórást rendezett a nyáron. A francia szakember a végére hagyta a csattanót, rivális csapatok elől vásárolta meg az MU-tól Danny Welbecket, akinek játékát sokra tartja. Wengernek Giroud sérülése miatt csatárra volt szüksége, aki ráadásul tapasztalt is, ezeknek az elvárásoknak pedig Welbeck tökéletesen megfelelt, a szurkolók pedig örülhetnek, hogy nem egy újabb francia érkezett az Emirates-be, hanem egy angol válogatott.

A lista élén természetesen Radamel Falcao neve áll, akit a Manchester United szerzett meg egy évre kölcsönbe, majd a szezon végén megveheti potom 65 millió fontért, ha úgy tartja kedve. A kolumbiai gólvágó a vb-t sérülés miatt hagyta ki, ám abból felépült és bizonyára komoly erőssége lesz az MU-nak. Ha a gólerősségét nézzük korábbi csapataiban, akkor mindenképpen: Falcao a Porto együttesében 43 mérkőzésen 41 gólt lőtt, míg az Atletico Madridban 67/52, a Monacóban pedig 17/11 volt a mérlege.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:twitter)