Jump to content

Németország: Schweinsteiger az új csapatkapitány

2014. 09. 02. 14:20

Joachim Löw szövetségi kapitány Bastian Schweinsteigert nevezte ki a világbajnok német labdarúgó-válogatott csapatkapitányának, új segédedzője pedig Thomas Schneider lett. Schweinsteiger helyettesei Manuel Neuer, Sami Khedira vagy Thomas Müller lehetnek.

Joachim Löw a német labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Bastian Schweinsteiger váltja a csapatkapitányi tisztségben a válogatottságot lemondó Phillip Lahmot.

"Mindig is bízhattam Bastianban a múltban és miután úgy tervezi, hogy a 2016-os Európa-bajnokságig folytatja válogatott karrierjét, ezért rá esett a választásom. Elmondta nekem, hogy továbbra is nagyon motiváltnak érzi magát, ezzel is megkönnyítve a döntésemet" - beszélt a Bayern München futballistájáról a szövetségi kapitány.

"Tökéletes utódja Philipp Lahmnak, a döntésemen nem is gondolkodtam sokat, az elkövetkezendő két évben ő vezeti a Nationalelfet a tornákon" - tette még hozzá Löw, majd elárulta azt is, hogy amennyiben a mostanság igen sérülékeny Schweinsteiger nem áll a rendelkezésére, akkor a Manuel Neuer, Sami Khedira, Thomas Müller hármasból választja ki a kapitányt. Az argentinok elleni barátságos mérkőzésen éppen Neuer lesz a "cséká".

Schweinsteiger eddig 108-szor lépett pályára a Nationalelfben, első alkalommal éppen a magyarok elleni, 2–0-ra elvesztett kaiserslauterni meccsen szerepelt 2004 júniusában.

A sajtótájékoztatón Löw bejelentette azt is, hogy Thomas Schneider személyében új segítője lesz. Az októberben „hivatalba lépő”, 41 éves szakember – akinek elődje, Hansi Flick a szövetség sportigazgatója lett – legutóbb a VfB Stuttgart vezetőedzőjeként dolgozott, majd március 9-én menesztették a gyenge szereplés miatt.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:twitter)