Jump to content

PL: Van Gaal beszólt a Tottenhamnek

2014. 09. 03. 12:00

Ha eddig nem gyűlölték tiszta szívükből Louis van Gaalt a Tottenham szurkolói, akkor most majd fogják. A holland ugyanis tett róla, miután egy interjúban igen csak kemény szavakkal illette a londoni csapatot, amely nyáron megkereste, de van Gaal elutasította a megkeresést. A holland szerint azért, mert ő Anglia első számú klubjánál akart edzősködni, nem a Tottenhamnél.

Louis van Gaal egy holland lapnak adott interjújában éles szavakkal illette a Tottenham együttesét. A holland szakember a nyáron írt alá a Manchester Unitedhez és bár a szezon egyelőre nem úgy indult, ahogy azt a manchesteri szurkolók és talán maga van Gaal is várta volna, a holland egyelőre nem bánta meg, hogy az MU ajánlatát fogadta el.

"Nem, egyáltalán nem bánom, hogy elfogadtam az ajánlatot és aláírtam a Manchesterhez. A manchesteri egy nagyon komoly munka, tudtam, hogy mi vár rám, a szituáció nem más, mint amilyennek képzeltem. Vállalhattam volna könnyebb munkát is, például ha elfogadom a Tottenham ajánlatát. Az biztos, hogy nem lett volna ennyire nagy horderejű. Akár a Spursnél is kiköthettem volna, de én a nagyobb kihívást választottam, a legnagyobbat amit a futball kínálhat egy edzőnek. Én Anglia első számú csapatához akartam igazolni, nem a Tottenhamhez. Üzleti szempontból a Spurs is kedvező lett volna, de az én szememben a Manchester United a legnagyobb klub Angliában, a Tottenham nem az" - beszélt kendőzetlen őszinteséggel Louis van Gaal arról, hogy miért a manchesteri vezetők tenyerébe csapott bele a nyáron és miért nem a Spurs ajánlatát fogadta el.

Van Gaal őszinteségét lehet díjazni, ám valószínűleg a Tottenham szurkolói nem így gondolkodnak, még akkor sem, ha a holland szakember szavai tökéletesen fedik a valóságot. A Spurs valóban nagyra törő tervekkel vág neki minden idénynek, de valahogy soha sem akar összejönni az igazán nagy kiugrás, igaz van Gaalnak a mostani Uniteddel sem lesz könnyű dolga.

A holland új csapatot épít, az átigazolási idény során 150 millió fontot költött új játékosokra, ez rekord a klub történetében de a PL-ben is. A Manchester United a holland vezetésével még nyeretlen az idény során, a Swansea ellen kikapott, a Sunderland együttesével pedig döntetlent játszott a bajnokságban a csapat, míg a Ligakupában 4-0-ára kikapott a harmadosztályú MK Dons-tól.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:bleacherreport.com)