Jump to content

MU: januárban folytatódik a bevásárlás

2014. 09. 05. 10:50

Louis van Gaal a hírek szerint januárban folytatja a Manchester United keretének újjáépítését. A holland szakember notesze természetesen tele van a potenciális kiszemeltek nevével, ám kettőt közülük mindenképpen Manchesterbe szeretne hozni a januári átigazolási szezonban. A két név nem meglepetés, Matts Hummelsről és Kevin Strootmanról van szó.

A Manchester United klubrekordot jelentő 146 millió fontot költött új játékosokra a nyári átigazolási szezon során. Luis van Gaal Angel Di Maria, Ander Herrera, Luke Shaw és Daley Blind megszerzéséért fizetett ekkora summát, ám az összeg természetesen nőni fog, hiszen bár Radamel Falcao kölcsönbe érkezett, a kölcsönvételnek is vannak járulékos költségei, elsőként a játékos közel 400 ezer fontos heti fizetése.

Van Gaal azonban még messze nem fejezte be a bevásárlást, legfeljebb csak szünetelteti, mégpedig januárig. A téli átigazolási szezonban viszont újabb érkezőkre lehet számítani, leginkább Matts Hummels és Kevin Strootmant emlegetik, mint kiszemelteket.

A Borussia Dortmund német válogatott játékosa a nyári világbajnokságon egy csapásra világklasszissá nőtte ki magát. Az ára úgy 20 millió font körül mozog, tehát nem megfizethetetlen az MU számára. A manchesteri csapat tavaly a 7. helyen zárt, idén sem kezdett jól, ennek pedig a szakértők szerint a védelem gyengesége az oka. Hummels érkezése megoldhatja van Gaal problémáit, a kérdés csupán az, hogy Dortmundban mit szólnak a holland szakember ötletéhez.

Valószínűleg nem örülnek neki, ahogy Rómában sem, ugyanis LVG a Serie A legutóbbi kiírásának második helyezettjétől szeretné elszipkázni Kevin Strootmant. A holland ára már vaskosabb, érte 30 millió fontot kéne fizetnie a manchesteri vezetőségnek, akik miután lemaradtak Tony Kroosról, Strootmant mindenképpen szeretnék megszerezni. Van Gaal ráadásul nem is vásárolna zsákbamacskát, hiszen ismeri a játékost, akire a válogatottban is számított.

A nyári költekezés tehát csak szünetel, van Gaal januárban folytatja, kiszemeltekben addig sem lesz hiány.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:manutdfanatics.hu/bvb.de)