Jump to content

A Chelsea is bejelentkezett C. Ronaldóért

2014. 09. 11. 10:44

Azok után, hogy Ronaldo pár hete egy nyilatkozatában elhintette, hogy reményei szerint egyszer még visszatérhet egykori sikerei helyszínére, a Manchester Unitedhez, megkezdődtek a találgatások a portugál aranylabdás klubváltásával kapcsolatban. A hírek szerint Ronaldo a nyáron elhagyhatja a Real Madridot, ám csak hogy ne legyen az MU dolga annyira könnyű, a portugál zseniért bejelentkezett a Chelsea is.

Pár napja látott napvilágot a hír, miszerint C. Ronaldo megszerzésének érdekében a Manchester United elkülönített egy komolyabb összeget a költségvetésében, melyből első körben 60 milliót ajánl a Real Madridnak a portugál zseniért nyáron. Arra azért nem árt emlékezni, hogy Ronaldo 90 millió fontért váltott klubot, rosszabb nem lett azóta, jóllehet "öregebb" feltétlen. A szigetországi sajtó azt is tudni véli, hogy Ronaldo jelenlegi madridi 290 ezer fontos fizetése igen komoly mértékben nőne amennyiben a visszatérés mellett dönt.

A történetet természetesen egyik oldalról sem kommentálták, az sem lehet tudni, hogy Ronaldo egyáltalán klubot vált-e a nyáron, de egy biztos: kérőkben nem lesz hiány, amennyiben a portugál valóban kilép a piacra.

Louis van Gaal mellett ugyanis José Mourinho is kész mélyen a zsebébe nyúlni egykori játékosa megszerzésének érdekében. A portugál szakember és Ronaldo a Real Madridban már dolgozott együtt, kapcsolatuk igen harmonikus volt, ám szinte elképzelhetetlen, hogy Ronaldo amennyiben visszatér a szigetországba, ne a Manchestert választaná, mindenesetre Mourinhót nem szabad lebecsülni sem a pályán, sem a pályán kívül.

Az is érdekes még, hogy a Real Madrid háza táján az MU és a Chelsea érdeklődésének a hallatán nem tört ki a pánik, sőt heves nyilatkozatokba sem kezdtek és a szakértők szerint ennek meg is van a pontos magyarázata. A madridiak ugyanis nyáron lemondanának az "öregedő" Ronaldóról, helyére pedig a Marco Reus, Eden Hazard fiatal kettősből az egyiket hoznák Madridba, mint potenciális utódot.

Hogy az egészből mi lesz, azt még nem lehet tudni, ám a nevek mind a klubok mind a játékosok terén arra engednek következtetni, hogy a jövő nyári átigazolási szezon sem lesz unalmas.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:goal.com;ronaldo7.net)