Jump to content

MU: Ferdinand visszatér a hétvégén

2014. 09. 11. 16:46

A hétvégén ismét fordulót rendeznek az angol Premier League-ben. A 4. forduló egyik leginkább várt találkozója a hétfői Manchester United-Queens Park Rangers találkozó, mégpedig azért, mert a Vörös Ördögök egykori kapitánya és kiváló védője Rio Ferdinand visszatér az Old Traffordra, igaz 12 év után ezúttal ellenfélként.

A nyáron egy korszak lezárult a Manchester United csapatának életében, 12 évnyi szolgálat után ugyanis eligazolt a csapattól Rio Ferdinand. A védő 2002 óta játszott az Old Traffordon, összesen 444 alkalommal húzta magára a klub szerelését. A hétfői mérkőzés minden bizonnyal nagyon különleges ám egyben rettentő furcsa lesz mind a játékosnak mind a közönségnek, hiszen több mint egy évtized után a legendás 5-ös ellenfélként lép pályára az Álmok Színházában.

Ferdinand minden bizonnyal alaposan rákészült a bajnokira, valószínűleg duzzad a bizonyítási vágytól, hiszen ő maradt volna még egy esztendő erejéig a klubnál, ám a vezetők nem kívántak vele hosszabbítani. A hétfői összecsapás a lehető legjobb alkalom lesz így a bizonyításra Ferdinand számára, hogy megmutassa, talán még segítségére lehetett volna a védelemben jelenleg amúgy is komoly gondokkal küzdő MU-nak.

"Nagyon különleges alkalom lesz visszatérni az Old Traffordra és találkozni mindenkivel. A nyáron lementem az edzőközpontba, hogy találkozzam a kiszolgáló személyzettel és azokkal az emberekkel akik az évek során rengeteget segítettek nekem. Ed Woodward segített tető alá hozni a találkozást, mert nem volt módomban elköszönni tőlük korábban. Woodward még a Valencia elleni barátságos mérkőzést is felajánlotta, mint alkalmat a búcsúra, de én inkább bajnokin akartam visszatérni az Old Traffordra, hogy úgy tudjak elköszönni a szurkolóktól és mindenki mástól" - beszélt a Manchester United honlapjának a visszatérésről és a nehéz búcsúról Ferdinand.

Ferdinandban saját bevallása szerint nincs tüske azért, mert nem kívántak vele hosszabbítani, úgy érzi, hogy a nyár a legmegfelelőbb alkalom volt a váltásra.

"Ez egy örök klisé, de igaz, hogy a klub nagyobb mindenkinél. Minden játékosnak meg kell értenie, hogy az ő ideje is lejárhat egy klubnál. Nem szabad önzőnek lenni. Nem gondolhatom azt, hogy megérdemeltem volna, hogy a Manchester Unitedből vonulhassak vissza. Nekem ennyi idő adatott meg a klubnál, itt volt az idő a váltásra."

Rio Ferdinand a Manchester United történetének egyik legkiválóbb védőjeként vonult be a klub históriás könyvébe, hétfőn pedig minden bizonnyal megható ünneplésben lesz része második otthonában, az Old Traffordon.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:skypsport.com;qpr.co.uk)